Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANDREJ PLENKOVIĆ

'Ni mene ni vas Agrokor nije pitao od koga će uzeti kredit. Jesam li ja tada bio premijer?'

plenković, ramljak
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/8
10.04.2017.
u 10:15

Ako su ruske banke procijenile da vrijedi dati sredstva hrvatskoj kompaniji koja ima regionalnu važnost, to znači da su imale povjerenje u njezino poslovanje i to je generalno dobro za imidž hrvatskog gospodarstva i hrvatske ekonomije, izjavio je Plenković.

Premijer Andrej Plenković izjavio je na današnjoj konferenciji za medije, predstavljajući povjerenika Antu Ramljaka, da Agrokor nikoga nije pitao od koga će uzimati kredit.

– Ni mene ni vas Agrokor nije pitao od koga će uzeti kredit. Jesam li ja tada bio premijer? Nisam – odgovorio je Plenković na pitanje novinarke Večernjeg lista zašto se dopustila izloženost Agrokora ruskim bankama s obzirom na stav prema Rusiji.

– Ako su ruske banke procijenile da vrijedi dati sredstva hrvatskoj kompaniji koja ima regionalnu važnost, to znači da su imale povjerenje u njezino poslovanje i to je generalno dobro za imidž hrvatskog gospodarstva i hrvatske ekonomije – izjavio je Plenković i nastavio: – Ono što je ključno i ne bih dovodio uopće u vezu činjenicu da je Agrokor dobivao kredite od ruskih banaka sa zaključcima – ne mojim, nego Vlade RH – o tome što je međunarodno pravo i razmišljanjima o tome kako Hrvatska može pomoći prijateljskoj Ukrajini.

Rekao je i kako je u Ukrajini od kolovoza 2014. godine poginulo 10 tisuća ljudi te da je Krim nelegalno anektiran, a područja su Donjecka i Luganska pod okupacijom.

– To nije stajalište, to su pravni fakti – objasnio je premijer.

– Te dvije stvari treba odvojiti, ono što je bitno jest da i ruske banke u postupku nalaženja rješenja imaju svoje mjesto – kazao je Plenković i dodao da je naša gospodarska suradnja otvorena za sve zemlje, tako i za Rusiju.

>> Ante Ramljak predložen za izvanrednog povjerenika za Agrokor

>> Ramljak: Svi smo ugroženi u ovoj situaciji, prijeti nam vrlo ozbiljan ekonomski problem

Komentara 49

DU
Deleted user
10:37 10.04.2017.

Meni taj slučaj Agrokora liči na pijanca ili drogeraša u familiji. Svi su godinama znali što se zbiva ali su šutjeli vjerujući da će se popraviti. Da radnici u trgovinama rade više od osam sati znalo se, da se plaćaa svakako i nikako znalo se, da se ne plaćaju koncesije znalo se, da izdaju paralelni novac, odnosno bonove za kupnju u njihovim trgovinama znalo se. I sada su odjednom svi kao začuđeni!

AA
Aartur
11:19 10.04.2017.

Tako će i Plenkijev nasljednik komentirati aktualnu katastrofu: "Jesu mene pitali da se Agrokor spašava preko države? Tko je tada bio premijer?"

MA
marijaqwer
10:48 10.04.2017.

Sam Plenković povezuje početak kraja Agrokora sa stavovima vlade o Ukrajinsko-Ruskom sukobu, koje je on javno izrekao u Ukrajini.Činjenica je da je Agrokor davno trebao otići u stečaj, a da nije otišao upravo radi uplitanja vlasti .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije