Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAC 'kao' nema novca

Na menadžerske tečajeve i studije spiskali 400.000 kn

HAC
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
12.08.2014.
u 16:00

Tisuće kuna platio je HAC ove godine za poslijediplomske studije troje svojih zaposlenika, od kojih je jedan čisti SDP-ov kadar

Hrvatske autoceste prezadužena su tvrtka koja ne može vraćati kredite pa Vlada inzistira na davanju autocesta u koncesiju. No iako je stanje s financijama u toj državnoj tvrtki poprilično teško, zbog čega je smanjila i broj zaposlenih, uprava HAC-a i čelnici njegove tvrtke kćeri HAC-Održavanje i naplata cestarine ipak si mogu priuštiti plaćanje skupih menadžerskih tečajeva i poslijediplomskih studija za odabrane kadrove. Ove godine za to će potrošiti oko 400.000 kuna.

Bez javnog natječaja

Predsjednik uprave HAC-ONC-a Goran Grbac, samo pet mjeseci nakon što je iz Gavrilovića došao u tu fotelju, angažirao je tvrtku Mitomis da organizira četiri seminara pod službenim nazivom "Usluga razvoja stručnosti i obučavanja zaposlenih". Cijena te usluge je 199.920 kuna plus PDV, točno na samoj granici od 200.000 kuna kada se mora raspisati javni natječaj. Mitomis je inače tvrtka koja ima jednog zaposlenog. U HAC-ONC-u tvrde da seminare pohađa 60 polaznika. Naši sugovornici pak tvrde da su među njima i Grbac te član uprave HAC-ONC-a Željko Horvat, no u HAC-ONC-u kažu da to nije istina iako su šefovi, tvrde nam očevici, viđeni na tim tečajevima. Uz njih, na menadžerske tečajeve idu i šefovi tehničkih jedinica, koji u jeku turističke sezone, kada je najviše posla na autocesti, dolaze u Zagreb da bi slušali predavanja o upravljanju.

– Svrha seminara je razvijanje vještina rukovođenja ljudskim potencijalima i organizacije rada na poslovnim projektima – navode u HAC-ONC-u. Na pitanje kako su došli do Mitomisa, kažu da se ta tvrtka obratila prvo njima i ponudila im svoje usluge. Kao njene reference navode tvrtke poput Atlantic grupe, M sana i Spara Hrvatska.

HDZ stao 2008.

U tvrtki matici HAC-u ove su pak godine za tri poslijediplomska studija izdvojili 152.683 kune, a prošle godine za jedan dodiplomski (koji traje dvije godine) 19.000 kuna za prvu godinu pa će uskoro sjesti i rata za drugu godinu. HAC tako plaća poslijediplomske studije na Ekonomskom fakultetu – Pravni i gospodarski okvir poslovanja u EU, Upravljanje kvalitetom i Organizacija i menadžment. Dodiplomski plaća na Visokoj školi Baltazar Adam Krčelić. Među onima je kojima HAC plaća poslijediplomski i predstojnik Ureda uprave Ronald Radojević, inače aktivni član SDP-a, koji je prije dolaska te stranke na vlast u HAC-u radio kao kontrolor. Bivša, HDZ-ova uprava spiskala je za 14 radnika oko 800.000 kuna za školarine od 2003. do 2008. kada je to je prestala raditi zbog ekonomske krize. Gotovo nitko nije završio te škole.

>>Troše, a kažu da štede: Kupuju 1644 automobila za 256 milijuna kuna

>>HAC-ONC: Unajmili smo vozila i uštedjeli

Komentara 9

Avatar zabadalo5
zabadalo5
19:14 12.08.2014.

FUJ!!

SC
sc0rpion
19:00 12.08.2014.

svaki menadjer ako se hoce usavrsavati neka si sam plati od ionako prevelike place jer svaki ima ugovor na koju godinu ili dok ne upropasti tvrtku

MA
majusko
16:31 12.08.2014.

simptomatican je naziv firme mito...... ali ne kuzim cemu tolika uprava autocesta. pa uvede se vinjete i 3 zaposlena nadziru koristenje i gotovo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije