Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Manifestacija tradicijske kulture

Kolinda Grabar- Kitarović svečano otvorila 50. Vinkovačke jeseni

kolinda
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL
18.09.2015.
u 22:03

Obraćajući se brojnim gostima predsjednica je progovorila i o izbjegličkoj krizi koja tri dana potresa Hrvatsku rekavši kako se Šokadija, Slavonija i Baranja ovih dana suočavaju s novim izazovima ali i da građani Hrvatske treba da vjeruju i da ćemo nadići i te poteškoće.

- Vinkovačke jeseni hvale su vrijedna tradicija kojom slavite svoju kulturu, nasljeđe, svoje veliko otvoreno srce i široku dušu koja se pokazala u nebrojeno puno prilika, rekla je predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović koja je večeras svečano otvorila 50. Vinkovačke jeseni.

Ova najveća hrvatska manifestacija tradicijske kulture ove godine održava se pod sloganom „Ispod golemog neba“, a okupila je sudionike iz cijele Hrvatske ali i inozemstva. Obraćajući se brojnim gostima predsjednica je progovorila i o izbjegličkoj krizi koja tri dana potresa Hrvatsku rekavši kako se Šokadija, Slavonija i Baranja ovih dana suočavaju s novim izazovima ali i da građani Hrvatske treba da vjeruju i da ćemo nadići i te poteškoće.

- Pokazali ste svoje široko srca i hvala vam na tome. Kao vaša predsjednica moram reći da ću se prije svega brinuti o sigurnosti svakog našeg građanina, stabilnosti naše domovine. Vjerujem da ćemo svi zajedno i dalje pjevati „Odavno smo graničari“ i takvi ćemo i ostati, nemojmo se bojati ugroza, zajedništvom možemo sve nadići, rekla je Grabar Kitarović.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić koji je rekao kako su Vinkovačke jeseni izrasle iz duše slavonskog čovjeka te da su kroz godine postale potvrda ljepote ravnice.

- One su želja da se sačuva od zaborava glazbena baština, običaji i plemenitost ovih ljudi. Vinkovčani već pet desetljeća u svoj grad pozivaju goste sa svih strana pokazujući s radošću što su im u zalog stavili njihovi preci da čuvaju i prenose, istakao je Karlić.

>> Dječje vinkovačke jeseni okupile 64 skupine i 3500 sudionika

>> Završne pripreme za 50. Vinkovačke jeseni: Nikad bogatiji program i nikad više izvođača

Komentara 30

BB
bblc
06:37 19.09.2015.

Zašto se rugate Predsjednici?Na samom početku kanditature,izjavila je 'želim biti s Hrvatskim,i uz Hrvatski narod'.Što je tu sporno?

Avatar canicolZotiT
canicolZotiT
22:43 18.09.2015.

Svaka čast Predsjednici! Stigne na sve! Predsjednica je ono najbolje što nam se moglo dogoditi nakon Tuđmana, oca domovine!

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
23:33 18.09.2015.

Bože Dragi ne daj da se naša spasiteljica Madona BBH rastrgne od tolikih poslova. Na jednoj strani juriša sa oružanim postrojbama na izbjeglice, otvara nacionalne priredbe, uredjuje predsjedničke urede po županijama, a o lijepljenju pločica i drugim njenim svakodnevnim poslovima da se i ne govori, zar ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije