Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u bosanskoj posavini

Karamarko u Orašju: Ovim ljudima Hrvatska mora osigurati smještaj

HDZ Karamarko
Foto: HDZ
1/4
19.05.2014.
u 21:40

Velik dio Bosanske Posavine također proživljava teške trenutke poplava, zbog vodenog obruča s tri strane

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko sa suradnicima je danas, nakon posjeta poplavljenim područjima oko Slavonskoga Broda i hrvatskog dijela Posavine, obišao i Bosansku Posavinu.

Bio je, među ostalim, i u Orašju i Donjoj Mahali, te se upoznao s tamošnjim stanjem nepogode i teškoćama s kojima se nosi lokalno stanovništvo, među njima i Hrvati. Dio stanovnika najugroženijih dijelova Bosanske Posavine, po svemu sudeći, bit će evakuiran u Hrvatsku.

- Zabrinut sam za ljude  koji su u vodenom obruču s tri strane - s istoka, juga i zapada. Oni nemaju kamo, nego samo preko mosta nama u Hrvatsku - smatra Karamarka i ocjenjuje da im je jedini izlaz put na sjever preko mosta i Save na hrvatsko tlo.

- Hrvatska će morati osigurati smještaj i doček tim ljudima.

Ta je stranka, uz ostale u Hrvatskoj, i vladajuće i oporbene, u znak solidarnosti sa stradalim stanovništvom, otkazala sve ovotjedne predizborne skupove i novac namijenjen kampanji preusmjerila u pomoć za poplavljena područja.

>>Stranke napokon složne! Novac za kampanju donirale žrtvama poplave

>>Ovdje provjerite tko je sve evakuiran zbog poplava!

 

Komentara 30

BB
bagaric.ba
17:23 19.05.2014.

Ne smijemo u ovim poplavama zaboraviti i na našu braću sa drugu stranu Save i pomoć Karamarko svojom prisutnošću svjedoči da Hrvatska nikada nesmije zaboraviti svoju djecu u BIH

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
17:25 19.05.2014.

Plus za budućeg premijera...

RU
Runkle
18:08 19.05.2014.

Hrvat je Hrvat i izvan granica Hrvatske!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije