Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vladajuća koalicija

Karamarko: Da je idilično i romantično nije, ali nema nikakvih sukoba s Mostom

tomislav karamarko
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
29.02.2016.
u 19:10

Karamarko se osvrnuo i na demografske probleme. – Jako gubimo, a nemamo natalitet da to nadoknadimo. Ljudima treba omogućiti da normalno žive – rekao je Karamarko.

– Nikakvog ultimatuma, "šuknuća" ili napuknuća odnosa između Domoljubne koalicije i Mosta nema, rekao je prvi potpredsjednik Vlade RH i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko na večerašnjem obilježavanju 26. obljetnice osnutka HDZ-a za bivšu Općinu Županja komentirajući napise o tome kako HDZ traži hitnu smjenu vrha policije.

Dodao je kako predstavnici Domoljubne koalicije i Mosta razgovaraju o svim situacijama, pa tako i o kadroviranju, ali i da se dosad pokazalo kako su o svemu o čemu su razgovarali postigli dogovor.

– Da je lako i romantično, nije. Međutim, nema ultimatuma i teorija zavjere. Mogu biti nezadovoljan što neka kadrovska rješenja nisu i ranije donesena poput SOA-e ili nekih u policiji koji i danas rade iako su bili s jednom nogom na drugoj strani zakoni. Kolege iz Mosta moraju sami sagledati situaciju da se to i napravi – rekao je Karamarko.

Na novinarski upit dokle se stiglo s imenovanjem ministra branitelja, kazao je kako Domoljubna koalicija ima svoga kandidata za ministra branitelja te da i taj prijedlog mora proći uobičajenu proceduru, odnosno, usuglašavanje s Mostom kao i razgovor s premijerom Oreškovićem. Prokomentirao je i napise o snimci koju je navodno predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović pokazala Boži Petrovu rekavši da ništa o tome ne zna i da se ne bi bavio podzemnim igrama.

Mještanima županjske Posavine, koji su nastradali u poplavi prije gotovo dvije godine, Karamarko je poručio kako će jedan od prioriteta aktualne Vlade RH biti i obrana od poplava te da Vlada i država moraju skrbiti o ovome kraju. Rekao je da problemi ni do danas nisu sanirani niti su obnovljeni svi objekti, kako se govorilo, te da su dvije godine previše za sanaciju nastalih šteta. Istaknuo je i kako Hrvatska neće imati budućnost ako nema jakoga sela te upozorio da danas unatoč plodnoj zemlji uvozimo 70 posto hrane. Osvrnuo se i na demografske probleme s kojima se suočavamo istaknuvši da ne zna koliko smo svjesni da smo zapravo ugroženi zbog toga. Jako gubimo, a nemamo natalitet da to nadoknadimo. Ljudima treba omogućiti da normalno žive – rekao je Karamarko.

>>Boris Jokić: Ostane li reforma na razini dokumenta, treba je odmah prekinuti

>>Voditelj kurikularne reforme sastat će se s Karamarkom zadnji dan svog angažmana

Komentara 50

Avatar SMRT BOLJŠEVIZMU
SMRT BOLJŠEVIZMU
19:38 29.02.2016.

dosta blebetanja!...raditi pametno!....nema se vremena za premišljanje !....ili akcija ili cipela !

IC
iz.croatia@gmail.com
19:33 29.02.2016.

Reforma javnog sektora, kada ide? Sve drugo je na drugom kolosijeku.

RM
rakitno_macki
19:25 29.02.2016.

kakav sukob ujedini te se protiv komunista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije