Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
unutarstranački izbori

Izbori za predsjednika HDZ-a 17. travnja. Brkić: Orešković me još nije pozvao na razgovor

HDZ
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/8
08.03.2016.
u 16:38

U HDZ-u su odustali od principa da će samo oni koji plaćaju članarinu moći sudjelovati u izbornim stranačkim procesima

HDZ je danas na stranačkih tijelima, Predsjedništvu i Središnjem odboru, donio odluku o raspisivanju unutarstranačkih izbora.

Predsjednik HDZ-a u prvom krugu, bude li više kandidata, po načelu jedan član – jedan glas, birat će se 17. travnja, a Sabor stranke je 28. svibnja kada će se delegatskim sustavom birati članovi Predsjedništva, potpredsjednici...

Da bi se moglo kandidirati za predsjednika stranke potrebno je prikupiti 5000 potpisa u roku od 13 dana počevši s današnjim danom, a zasad se zna da će kandidat biti Tomislav Karamarko, aktualni predsjednik stranke. Kandidaturu je ranije najavio Zadranin Ivica Jurjević.

Svi članovi HDZ-a bez obzira plaćaju li članarinu ili ne, moći će birati i biti birani na stranačkim izborima, osim dužnosnika koji to neće moći činiti ako uredno ne plaćaju članarinu.

U HDZ-u su, dakle, odustali od principa da će samo oni koji plaćaju članarinu moći sudjelovati u izbornim stranačkim procesima.

O svemu tome novinare je izvijestio glavni tajnik stranke Milijan Brkić koji je rekao da ne može procijeniti koliko će u konačnici biti protukandidata za predsjednika HDZ-a, ali da zna da se on neće kandidirati.

Budući da je Brkić HDZ-ov kandidat za ministra branitelja, rekao je da ga premijer Orešković još nije pozvao na razgovor, a kad ga pozove, Brkić će se odazvati i reći mu svoje uvjete pod kojima bi bio spreman prihvatiti tu funkciju. 

'Hrvatsku javnost i građane ne treba kontaminirati paranojom straha jer nitko u Hrvatskoj nije ugrožen, pa niti Pupovac'

Glavni tajnik HDZ-a, upitan kako komentira optužbe saborskog zastupnika SDSS-a Milorada Pupovca da je HDZ odgovoran za porast govora mržnje i nasilja prema Srbima, odgovorio je kako on nikoga ne mrzi već ima puno prijetelja Srba koji vole svoju domovinu Hrvatsku.

"Nikoga ne mrzim i nije mi jasno otkud mu taj termin mržnja", kazao je. Ističe da građani slobodno šeću zemljom i nikome se ne prijeti.

"Hrvatsku javnost i građane ne treba kontaminirati paranojom straha jer nitko u Hrvatskoj nije ugrožen, pa niti Pupovac. Ako je, neka ode tamo gdje neće biti ugrožen", rekao je.

Brkić, jedan od koordinatora Domoljubne koalicije u Vijeću za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta, na novinarski upit rekao je da to Vijeće  radi i njegovi članovi su u svakodnevnom kontaktu.

>> Nakon izbora u HDZ-u slijedi sukob Orešković – Karamarko

 

Komentara 79

CI
CIPS
15:41 08.03.2016.

Karamarko će biti novi-stari predsjednik, to je neupitno!

TO
torcidaš
15:40 08.03.2016.

Porazene yugo okupatorske snage uhvatila je panika. Vidite li Hrvati sto nam rade te snage snimanjem filmova nasim novcima gdje Hrvate optuzuju za ono sto su cinili oni. To cine sto godina

TO
torcidaš
15:37 08.03.2016.

Tomo partijom i DrIvom so pomeo pod i Hrvati to dobro vide a clanovi stranke posebno. Mogu okupirani mediji konstruirati sto zele Hrvati ipak sve dobro vide. Njihove je strah da do kraja ne počistiš yugo komunisticke kadrove iz svih pora drustva. Do pobjede Tomislave jos jedan korak i porazeni yugo okupatori su prošlist.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije