Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLAS S. JELINIĆ

HDSSB podržava prijedlog Statuta grada Vukovara

Slavica Jelinić
16.08.2015.
u 15:25

Prema omjeru snaga u Gradskom vijeću vrlo vjerojatno je kako će upravo glas Jelinić biti presudan kod glasovanja

Vijećnica HDSSB-a u Gradskom vijeću Vukovara, Slavica Jelinić, glasovat će na sutrašnjoj sjednici vijeća za prijedlog izmjena i dopuna Statuta grada Vukovara.

– Smatramo kako je taj prijedlog u skladu sa zakonima i odredbama Ustavnoga suda RH te da nije isključiv. Omogućuje i niz individualnih i kolektivnih prava za pripadnike nacionalnih manjina, rekla je Jelinić na današnjoj konferenciji za novinare. Na upit novinara smatra li da bi predloženi Statut mogao značiti i raspuštanje Gradskoga vijeća od strane Vlade RH Jelinić je rekla kako o tome ne razmišlja.

Prema omjeru snaga u Gradskom vijeću vrlo vjerojatno je kako će upravo glas Jelinić biti presudan kod glasovanja. Naime, Gradsko vijeće Vukovara broji 21 vijećnika s tim što koalicija HDZ-HKS ima deset vijećnika. Deset vijećnika nalazi se i na suprotnoj strani, odnosno, među vijećnicima SDP-a, HNS-a, SDSS-a i SNS-a. Jezičak na vagi biti će i ovaj put glas HDSSB-a. Kako će sutra jedna od točaka biti i donošenje proračuna za 2016. godinu, i to četiri i pol mjeseca prije Nove godine i bez niza parametara, Jelinić je najavila kako će HDSSB podržati i taj prijedlog ali samo ako se prihvate amandmani koje su podnijeli. Radi se o opremanju igrališta za djecu s posebnim potrebama, postavljanje semafora na jedno križanje, zapošljavanjem logopeda i osiguravanjem sredstava za produženi boravak djece u osnovnim školama.

>> Vukovar već sada donosi proračun za 2016.!

>> Penava: Statut će biti donesen na vrijeme

Ključne riječi

Komentara 16

DE
debelizec
18:47 16.08.2015.

sittingbull, pa ti si crna kronika vecernjeg lista, hahahaha zabavno je citati tvoje komentare koji granice sa sf filmovima :) za vrijeme sdp-ove, tj. sabine vlasti, grad se mogao prepoznati samo u crnim kronikama i po sudovima, dok je današnjaja vlast pokazatelj uspješnog vođenja grada, što se pokazuje korištenjem eu fondova, gradnjom, otvaranjem novi radnih mjesta, što se moglo vidjeti i u medijima. toliko za sada sittingbull, ako trebas jos kojih informacija i uputa kako se vodi grad, nastavi pratiti ;)

IS
istinajejedna
18:00 16.08.2015.

Napokon Vukovar postaje ono što treba biti,grad na ponos cijele hrvatske,pokazujući kroz lokalnu politiku kako se vole i štite nacionalni,domoljubni i hrvatski interesi,za razliku od SDP-a i Sabe zbog kojih je Vukovar bio na naslovnicama crne kronike,kada im ništa nije bilo sveto.Vukovar u <3

RA
rademlekar2
20:45 16.08.2015.

bolje cirkus nego циркус

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije