Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zašto se žure

Vukovar već sada donosi proračun za 2016.!

09.07.2015., Vukovar - Gradonacelnik Ivan Penava odrzao je konferenciju za medije povodom godinu dana na celu grada. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
12.08.2015.
u 07:00

Dogradonačelnik Pavliček: Mislimo da nije vrijeme za dvojezične ploče i želimo se osigurati ako nas Vlada zbog toga raspusti

Ne bude li iznenađenja, u ponedjeljak, 17. kolovoza, Grad Vukovar uz novi će Statut dobiti i proračun za 2016. godinu. Ovo je vjerojatno jedinstveni slučaj u Hrvatskoj da se proračun grada, kao najvažnija stavka u njegovu funkcioniranju tijekom godine, izglasava četiri i pol mjeseca ranije. Naime, ne zna se još ni kako se puni gradski proračun ove godine, koji od projekata će biti završen ili ne, hoće li biti nekih izvanrednih troškova pa čak ni hoće li do kraja godine biti i rebalans proračuna za tekuću godinu...

Prema riječima dogradonačelnika Vukovara Marijana Pavličeka, osnovni je razlog što će Vukovar već u kolovozu dobiti proračun za iduću godinu mogućnost Vladina raspuštanja Gradskoga vijeća. – Donošenje proračuna u kolovozu možda je malo čudno, ali nije nezakonito. U zakonu piše krajnji rok do kada se mora donijeti proračun, ali nema ograničenja koji je najraniji datum kada se on može izglasati – ističe Pavliček. O razlozima takve odluke kaže da postoji realna mogućnost da Ministarstvo uprave i Vlada RH, nakon što Gradsko vijeće donese Statut, raspuste Gradsko vijeće zbog nepoštovanja zakonski propisanih prava nacionalnih manjina.

– U Statut je ugrađeno nekoliko desetaka prava manjina, ali zasad ne i postavljanje dvojezičnih ploča i pečata. Mislimo da još nije vrijeme za takav korak nakon svih ratnih stradanja. Ipak, moguće je da će politika donijeti odluku koja njoj odgovara i raspustiti Vijeće, a onda će grad pola godine stajati. Mi to želimo spriječiti i omogućiti da izvršna vlast normalno funkcionira – rekao je Pavliček.

>> Jovan Ajduković: Srbi, prilagodimo se životu u našoj državi Hrvatskoj

Ključne riječi

Komentara 3

KS
krao_sam
09:33 12.08.2015.

A cirilicne ploce odjednom vise ne smetaju? Zasto je to tako?

SI
Sittingbull
08:04 12.08.2015.

Ha ha kradezeovci napunili gaće. Ionako ništa ne rade. Nešto projekata koji se realiziraju im je ostavio SDP a svoje nemaju ništa. Vukovarci su pročitali i njih i njihov stožer.

PR
propalismoFranjoskroz
07:23 12.08.2015.

Ovi kradu godinu dana unaprijed???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije