Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pogreška Mimičinog resora

Europska komisija Vojvodinu pripojila Hrvatskoj!

Europska komisija povećala hrvatsku
Foto: http://ec.europa.eu/
19.09.2014.
u 10:07

Greška je počinjena upravo u resoru Europske komisije za koji je, kao povjerenik za zaštitu potrošača, zadužen Hrvat Neven Mimica.

Europska komisija je na svojoj web stranici objavila infografiku zemalja članica EU na kojoj je Vojvodinu "oduzela" Srbiji i pripojila je Hrvatskoj, koja se tako "proširila" sve do granice s Rumunjskom. No, nakon pitanja Večernjeg lista o tome kako se takva greška dogodila, eurobirokrati su brzo ispravili kartu.

Riječ je o stranici kojom EK daje informacije o savjetima za potrošače u EU koji kupuju robu i usluge od nabavljača iz ostalih država EU. To znači da je greška počinjena upravo u resoru Europske komisije za koji je, kao povjerenik za zaštitu potrošača, zadužen Hrvat Neven Mimica.

- Za sadržaj te web stranice odgovorna je Opća uprava za zdravlje i potrošače (DG SANCO). Nakon što su obaviješteni o pogrešci, ljudi u DG SANCO odmah su to ispravili i nova verzija je sada online - odgovorio je Mimičin glasnogovornik David Hudson na upit Večernjeg lista u Bruxellesu.

No, i nakon ispravka vezanog uz Vojvodinu, karta na stranici Europske komisije još uvijek ima dvije pogreške: ne prikazuje ni Crnu Goru ni Kosovo kao samostalne i nezavisne države, već ih sve zajedno sa Srbijom tretira kao jednu državu izvan EU.

>> U srpskom Ministarstvu školstva tvrde kako postoje udžbenici na hrvatskom jeziku

>> Nikolić odgovorio Josipoviću: Bunjevci nisu ni Srbi ni Hrvati, oni su svoji

 

Komentara 81

DO
downunder
10:29 19.09.2014.

I EU je prepoznala da je vrijeme da se nepravda ispravi i da se završi s okupacijom Vojvodine. EU je jasno rekla što očekuje od Srbije.

DE
denis12345
10:43 19.09.2014.

Nije greškom nego smo to ispregovarali u pristupnim pregovorima s EU. :-)

DU
Deleted user
10:42 19.09.2014.

Nemam nista protiv povijesnih hrvatskih granica, ali zar nije sramotno da EK ne zna tocne granice jedne od njenih clanica. EU birokracija je gora od hrvatske inacice, a dodatno svima vole soliti pamet i odredjivati nebulozne zakone.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije