Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOJNE VJEŽBE RUSIJE I SRBIJE

Domovinska koalicija: Vojna vježba "Slavensko bratstvo" prijeteći problem

Vojne vježbe
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
15.08.2016.
u 16:25

Resorne tehničke ministre obrane i kulture pozivaju da, kako kažu, svaki u svom resoru primjereno odgovore, a Šerbedžiji su poručili da se "s Brijuna preseli na Adu Ciganliju"

Domovinska koalicija poručila je u ponedjeljak kako se značajan dio hrvatske javnosti iz lijevo-liberalnih krugova kojem, tvrde, pripada i Plenkovićev HDZ, stavio u službu zamagljivanja prijetećeg problema u vidu najavljene vojne vježbe "Slavensko bratstvo", koju bi krajem rujna i polovicom listopada Srbija i Rusija trebale održati 30 kilometara od hrvatske granice, na vojnom vježbalištu Nikinci u Vojvodini".

– Riječ je o vojnim vježbama koje je Rusija do sada provodila diljem istočne Europe, a znajući gdje je dovela takva demonstracija sile u Ukrajini začuđuje nas blaga ili nikakva reakcija tehničke Vlade i tehničkih resornih ministara još uvijek pod kontrolom HDZ-a.

S druge strane, u Hrvatskoj je trenutačno u tijeku banaliziranje svih potencijalnih ugroza od jačanja terorističkih ćelija ISIL-a u BiH, do veličanja postupaka srpskih i ruskih lidera kojim se ugrožavaju hrvatske vrijednosti i teritorijalni integritet – navode u priopćenju. 

SDP i HDZ prozivaju za "dogovornu demokraciju" zbog intervjua glumca Rade Šerbedžije jednim dnevnim novinama u kojem, tvrde, on veliča Putina. – Nitko u Hrvatskoj nije reagirao na to da on kao osoba, uz potporu i bivših, ali i sadašnje Vlade te uz izdašnu financijsku potporu istih gospodari Brijunima te u navedenom intervju izravno veliča Vladimira Putina – poručuju iz Domovinske koalicije.

Resorne tehničke ministre obrane i kulture pozivaju da, kako kažu, svaki u svom resoru primjereno odgovore, a Šerbedžiji su poručili da se "s Brijuna preseli na Adu Ciganliju".

>> Domovinska koalicija: Inzistirat ćemo na provođenju lustracije u pravosuđu

Komentara 145

Avatar NasaDomovinaHrvatska
NasaDomovinaHrvatska
16:54 15.08.2016.

Slavenska brača,dobra vijezba,Rusi u Tenkovima a Srbi na traktorima.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
16:51 15.08.2016.

Ada Ciganija hahaha, joj koja sprdačina od tih komsija, jos malo neće imati i zrakoplov gdje okrenuti..

Avatar NasaDomovinaHrvatska
NasaDomovinaHrvatska
16:54 15.08.2016.

i ovog Sebedzije je više puna kapa.Dobro su mu rekli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije