Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik Sabora

Čestitka Josipa Leke: Dan antifašističke borbe ispunjava nas ponosom

Josip Leko
Patrik Macek/PIXSELL
20.06.2014.
u 13:10

"Osnivanjem Prvog sisačkog partizanskog odreda 22. lipnja 1941. godine započela je borba građana Hrvatske protiv okupacije, rasizma, totalitarizma i nasilja, a za život u slobodi i miru", napisao je Leko.

Predsjednik Sabora Josip Leko poslao je čestitku građanima Hrvatske povodom Dana antifašističke borbe koji se slavi u nedjelju.  

Čestitku predsjednika Sabora prenosimo u cijelosti:

"Osnivanjem Prvog sisačkog partizanskog odreda 22. lipnja 1941. godine započela je borba građana Hrvatske protiv okupacije, rasizma, totalitarizma i nasilja, a za život u slobodi i miru. Hrvatska se u Drugom svjetskom ratu borila te na kraju i izborila za najviše ljudske vrijednosti na kojima od tada do danas počiva sav napredni svijet. Mir, sloboda, pravo na suvereno i samostalno odlučivanje i demokracija, ljudska prava – najljepši su izraz domoljublja, ujedno i vrijednosti antifašizma.

Dan antifašističke borbe ispunjava nas ponosom, ali i obvezuje da trajno čuvamo antifašističke vrijednosti kao dio demokratske vrijednosti i zalog naše budućnosti. Svim pripadnicima Narodnooslobodilačkog pokreta u Hrvatskoj izražavam u ime Hrvatskog sabora i u svoje osobno ime zahvalnost i poštovanje te svim građanima Hrvatske čestitam Dan antifašističke borbe. Neka nam vječno živi slobodna Hrvatska!", napisao je predsjednik Sabora.

>>HRT prikazuje maraton antifašističkih filmova za praznik

>>Antifašisti osnovali ligu i potpisali povelju

Komentara 42

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
13:16 20.06.2014.

Starim komunjarama je ovo kao Božić

Avatar Becarina
Becarina
13:20 20.06.2014.

Ne znam zasto je Leko toliko ljut na Hrvate, zasto prkosi , podbada i provocira . Dosta je ovoga , potreban je referendum o lustraciji i prijevremenim izborima .

Avatar Feniks
Feniks
13:48 20.06.2014.

Nisam siguran da je u Hrvatskoj uopće bilo "antifašizma" ako pogledamo kakve su masovne pokolje radili nakon 1945.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije