Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Načelnik Brdovca

Bernardić donio iznenađujuću odluku: Evo tko će zamijeniti Milanovića u Saboru

Milanović Bernardić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/6
06.03.2017.
u 18:15

Mnogi su držali da će se Bernardić ipak odlučiti za ženu i to ili Melitu Mulić koja je po iduća na listi za ulazak u Sabor ili pak Karolinu Leaković.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić donio je odluku tko će u saborskim klupama zamijeniti bivšeg predsjednika stranke Zorana Milanovića kojemu je od 1. ožujka saborski mandat u mirovanju. 

Riječ je o Alenu Prelecu, načelniku općine Brdovec koji je 2013. godine već bio zastupnik i to kao zamjenik Tonina Picule. Ovakva odluka ipak je svojevrsno iznenađenje

Naime, mnogi su držali da će se Bernardić ipak odlučiti za ženu i to ili Melitu Mulić koja je po iduća na listi za ulazak u Sabor ili pak Karolinu Leaković

Pogotovo iz razloga što je u Saboru trenutno svega pet SDP-ovih zastupnika. No šansu je ipak dobio Prelec, između ostalog i što je u Saboru tek jedan SDP-ov zastupnik iz Zagrebačke županije i to Mihael Zmajlović. 

>>Bernardić: Prvi smo zatražili brzu i nepristranu istragu. Oglasili se Karamarko i Milanović

>>Milanović: Postoji opasnost od populističkih pokreta, upozoravam svoje drugove, drugarice i sve Hrvate

Komentara 8

DU
Deleted user
18:29 06.03.2017.

Mili Bože, kaj ja imam s tim? A barem i 90 posto ostalih "građanki i građana Hrvatske".

Avatar mofo
mofo
19:14 06.03.2017.

Haha a neki dan vrištali da vlada potiče ženomrstvo i neravnopravnost. Sad imali šansu da pokažu kako su drugačiji, staviti svoju šestu ženu u sabor, kad ono čorak...

MV
Mijat vrdoljak
19:33 06.03.2017.

Kako može stranka odlučivat tko će bez izbornog legitimeta u sabor, ja sam mislio da je to propisano izbornim zakonom da slijedeći ili slijedeća na listi izborne jedinice iz koje odlazi zastupnik, zastupnica automatski ulazi u sabor. Samo tako se osigurava da svaka izborna jedinica zadržava svoju propisanu zastupljanost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije