Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
s A4 u pučku kuhinju

'Audi sam posudila jer sam bolesna i nisam mogla hodati'

audi,pučka kuhinja
Foto: Boris Ščitar/Večernji list
1/5
12.12.2014.
u 08:50


Socijalni radnici bili su kod mene i rekli da nisam kršila zakon, kaže žena

Audi kojim sam išla u pučku kuhinju nije moj. Posudio mi ga je čovjek s kojim se viđam. Inače idem pješice, ali bila sam bolesna pa nisam mogla hodati – tako priču počinje žena iz istočnog dijela Zagreba koju je Večernjak “uhvatio” ispred Dobrog doma u Alfirevićevoj ulici, kamo odlazi po besplatan obrok.

Ona tvrdi da je tim vozilom po hranu otišla samo “nekoliko puta”. Ljudi koji je svakodnevno viđaju pokraj gradske ustanove na Peščenici, u kojoj se dijeli hrana, uvjeravaju u suprotno. Susjedi kažu da osim automobila ima i motocikl koji je ljetos kupila za 25.000 kuna. Odgovara da je i motocikl vlasništvo njezina partnera.

Prodaja preko oglasnika

Od imovine ima, kaže nam, polovinu katnice s potkrovljem. Drugi dio kuće pripada njezinu drugom bivšem suprugu. Kat kuće iznajmljen je. Iako podstanarka kaže da joj je stanodavka upravo žena koja vozi audi, odgovara da je taj dio kuće iznajmio njezin bivši suprug.

– Tko uzima novac za stanarinu? – pitamo je.

– Nekad on, nekad ja. Ne plaća mi alimentaciju, pa kako se kada dogovorimo – odgovara.

– Koliki je mjesečni najam? – zanimalo nas je dalje.

– Ne znam – uzvraća.

Na koncu je odgovorila da je stanarina 1200 kuna.

– Ali u oglasniku je pisalo 2000 kuna – kažemo.

– To je s režijama – uzvraća.

U oglasniku je u studenom za 6500 eura ponuđen i audi A4. Kao kontakt-telefon naveden je broj na koji se javlja naša sugovornica, a ne vlasnik vozila.

Kaže nam još i da je majka troje djece. Najstariji se sin odselio, s njom je dvoje školaraca od kojih je jedno bolesno i zbog zdravstvenih tegoba podvrgnuto posebnom režimu prehrane, što stoji više od dvije tisuće kuna mjesečno.

– U Dobrom domu dobijem hranu i za to dijete. Tamo odlazim posljednjih mjeseci, primam i socijalnu pomoć u iznosu od 1400 kuna mjesečno. Zar bih je dobila da nemam pravo? Sve se može provjeriti, ništa ne krijem. Nekoć sam bila trgovkinja, ali dobila sam otkaz. Moj je život jedna vrlo tragična priča. Sigurno ne bih išla po pomoć da ne moram. Znam da me susjedi baš i ne vole, ali to ne mogu promijeniti. Njihove tvrdnje da sam ljetos dograđivala kat kuće nisu točne. Mijenjali smo krov nakon što ga je vjetar odnio. Tu su mi financijski pomogli roditelji, sama nikad ne bih mogla – shrvano će.

Ne smije posuditi auto

Majčine riječi sve vrijeme sluša najmlađi sin s kojim i odlazi po besplatni obrok u Dobri dom.

– Majko, nemoj – hvata je za ruku kad mu se učinilo da će zaplakati.

Kako nam je rekla, jučer ujutro posjetili su je socijalni radnici i navodno su utvrdili jedino da nije smjela koristiti automobil.

– Sve su provjerili. Nisam prekršila zakon. Jedino što ne smijem posuđivati auto, što nisam znala – objasnila nam je.

>>Po besplatni obrok u pučku kuhinju dolaze Audijem A4

>>Ništa ne možemo 'socijali' s Audijima

Komentara 179

MT
milan.topola
09:11 12.12.2014.

Sram vas bilo vas iz socijalnih službi,svima vam treba dati otkaz.Kome vi dajete novac i hranu?????Valjda se zna zakon ko može dobiti socijalu i hranu?????Pola kuće i još iznajmljuje,motori,kamioni,avioni.....Kuća vrijedi milion eura,a beskućnici nemaju pravo na hranu i rade za 2.500 kuna i plaćaju stan jer nemaju svoju kuću čime su isto beskućnici.Banda u kancelarijama sve vas treba pohapsiti......

VR
vrisak
08:59 12.12.2014.

ma kakav ti je taj glavonja koji vozi audi, a ti u pucku kuhinju ..

RT
Rollo.Tomasi
09:07 12.12.2014.

Kako ova laže, pa to je divota!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije