Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kreditna agencija

Standard & Poor hrvatske izglede sa 'stabilnih' promijenio u 'negativne'

Boris Lalovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
17.07.2015.
u 22:06

Politički odgovor na rastući dug i zamah prema reformama bi mogao biti nedovoljan, poručuje analitičar

Kreditna agencija Standard & Poor zadržala je hrvatski dugoročni kreditni rejting na ocjeni 'BB', a kratkoročni na 'B', no istovremeno izglede smanjila sa 'stabilnih' na 'negativne', javlja Bloomberg.

 - Generalno zaduženje hrvatske vlade, kao udio u BDP-u, nastavit će rasti preko 90 posto u 2016. godini, nakon što je udvostručeno od 2008. godine, piše S&P-ov analitičar Felixa Winnekensa.

Dodaje kako agencija predviđa porast rizika.

 - Politički odgovor na rastući dug i zamah prema reformama bi mogao biti nedovoljan, poručuje analitičar.

>> Hrvatskoj prijeti pad kreditnog rejtinga

Komentara 2

DU
Deleted user
06:04 18.07.2015.

A valjda vidli rezultate predizbornih anketa pa kako partiji rastu izgledi tako Hrvatskoj padaju. Jasno je to svakoj budali cim i ovlas pogleda ove nesposobnjakovice

FI
Fisherman
11:46 18.07.2015.

Negovore crveni da nam je bolje zato jer nam je bolje, nego se to radi po nalogu Braunovskog Milanovica.Samo trebao bi postati svijestan da ga nikakav amer nemoze dovesti do novog mandata ko ni njegove ministre Srbe ma koliko se novine trudile da poprave sliku o njima.Ovaj jedan dan jase,drugi vozi helikopter(bar se tako slika) sad se samo ocekuje Mile da skace padobranom ko Putin, a na nama je da se molimo da se padobran neotvori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije