Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novska

Pogon vrijedan 105 milijuna kuna zaposlit će 85 ljudi

Vlado Klasan
Foto: Danijel Prerad
25.02.2015.
u 00:10


U Novskoj bismo proizvodili kompozitni kamen, kaže Goran Rešić

Investicija teška 105 milijuna kuna jučer je u Novskoj otišla još jedan korak dalje. Goran Rešić, predsjednik uprave tvrtke TeraStone Croatia d.o.o., potpisao je s novljanskim gradonačelnikom Vladom Klasanom predugovor o gradnji proizvodnog pogona koji bi u prvoj fazi trebao zaposliti 85 ljudi.

Poduzetnička zona

Prije nekoliko mjeseci ta je tvrtka ponudila 30 kuna po kvadratu za parcelu od 14.000 kvadrata u Poduzetničkoj zoni "Novska", a ovaj predugovor preduvjet je za povlačenje dijela novca iz Hrvatske banke za obnovu i razvoj te kredita poslovnih banaka.

Riječ je o tvrtki koja je registrirana u Novskoj za proizvodnju nemetalnih mineralnih proizvoda, a osnivači su joj PGF Consulting d.o.o. za savjetovanje i usluge i tvrtka Breton S.P.A. iz Italije.

Breton je etablirani proizvođač raznih vrsta kamena te mehanizacije za obradu kamena, a u Novskoj su najavili instaliranje najmodernijeg pogona za proizvodnju prirodnog kompozitnog kamena.

– Iz Grčke bismo uvozili granulat, a u Novskoj proizvodili kompozitni kamen. Procjenjujemo da ćemo 95 posto proizvodnje izvoziti. Prva zapošljavanja mogli bi ostvariti već krajem godine jer su krediti svi dogovoreni. Ovo je bio preduvjet za njihovu realizaciju – rekao je Goran Rašić.

Prva faza obuhvaća montiranje jedne proizvodne linije već iduće godine te još četiri ili pet u iduće tri godine.

Daljnja ulaganja

– TeraStone je najavio instalaciju svoje najnovije mehanizacije pa će novljanska tvornica biti i ogledna za buduće kupce. Mi se nadamo da će ova investicija biti zamašnjak za dolazak drugih tvrtki, pogotovo iz regije Veneto, odakle je TeraStone – rekao je gradonačelnik Novske Vlado Klasan.

Najavio je i daljnja ulaganja u Poduzetničku zonu odnosno gradnju industrijskog kolosijeka.

>> Grčić: Pripremljenu listu od 77 projekata reducirali smo na 25

Komentara 2

Avatar Vrijeme
Vrijeme
02:30 26.02.2015.

Neka je sa srecom.

DJ
djordje
09:37 26.02.2015.

dali se netko pita kada će tih 85 ljudi zaraditi tih 105 milijuna kuna ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije