Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16. festival sv. Marka

Beethovenove "Škotske pjesme" prvi put integralno u Hrvatskoj

23.01.2012., Zagreb - Koncert Monike Leskovar i Itamara Golana u Lisinskom.  Photo: Anto Magzan/PIXSELL
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
25.04.2014.
u 14:38

Od 26. travnja do 10. svibnja na rasporedu je devet koncerata, a svečano otvorenje je večeras na misi u crkvi sv. Marka

Oratorijski zbor Cantores Sancti Marci pod ravnanjem svog zborovođe Jurice Petra Petrača pjevat će na svečanoj koncelebriranoj misi kojom će večeras, na blagdan sv. Marka, u zagrebačkoj crkvi sv. Marka, biti otvoreno šesnaesto izdanje Festivala sv. Marka.

Već prvi koncert u subotu 26. travnja od 20 sati u Muzeju Mimara donosi vrlo zanimljiv program: prvu integralnu izvedbu u Hrvatskoj svih 25 Škotskih pjesama Ludwiga van Beethovena.

Veliki je skladatelj škotske narodne napjeve obradio za glas, mješoviti zbor, violinu, violončelo i klavir, a u izvedbi će sudjelovati sopranistica Martina Zadro, mezzosopranistica Martina Gojčeta Silić, tenor Dejan Vrbančić i bas Giorgio Surian, koncertni majstor münchenske filharmonije Sreten Krstić, violončelistica Monika Leskovar i pijanistica Katarina Krpan.

Festival se u nedjelju nastavlja nastupom Zagrebačkog kvarteta koji će u crkvi sv. Marka izvesti Umjetnost fuge, majstorsko djelo Johanna Sebastiana Bacha.

U Maloj dvorani Lisinskog 5. svibnja nastupaju i članovi Berlinske filharmonije okupljeni u Ansambl Bolero, a posljednji će koncert 10. svibnja u crkvi sv. Marka biti posvećen uspomeni na osnivača festivala Nevena Valenta, po kojem je nazvana i nagrada Neven za najbolje izvedeni program na festivalu.

Na tom posljednjem koncertu zagrebačka će publika ponovno imati priliku čuti proslavljenu slovensku mezzosopranisticu Marjanu Lipovšek i njenog supruga, glasovitog basa Alfreda Burgstallera uz pijanisticu Eva Mark Mühlher.

Program 16. festivala svetog Marka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije