Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
festival u Opatiji

Na SPFF bit će i jedna svjetska premijera filma

spff
Foto: SPFF
30.07.2015.
u 19:14

Solo Positivo Film Festival (SPFF) seli se u Opatiju i donosi zanimljiv program za ljubitelje glazbeno-dokumentarnog filma

Nakon što se pet godina održavao u jedinstvenom ambijentu Velike i Male Paklenice podno Velebita, Starigrad Paklenica Film Festival ove godine premjestio se u Opatiju i promijenio ime.

Solo Positivo Film Festival otvara se 1. kolovoza i do 6. kolovoza ljubiteljima glazbeno-dokumentarnog filma donosi najbolje uratke iz cijelog svijeta. – Festival je prilično narastao brojem ljudi i gostiju pa je logično bilo da ga premjestimo na drugu lokaciju. Žao nam je zbog jedinstvenog prostora kanjona Paklenice – kazao nam je direktor festivala Admir Ćulumarević, koji je i obrazložio novo ime festivala. – Svi koji su dolazili ovih pet godina odnijeli su samo pozitivne dojmove s festivala pa nije bilo dvojbe kako ćemo ga sad zvati, a kratica ostaje ista – SPFF.

Na ovogodišnjem festivalu očekuje nas jedna svjetska, jedna regionalna i 18 hrvatskih premijera. – Posebno bih izdvojio svjetsku premijeru filma Zvonimira Rumboldta "Pola stoljeća Disca", jer se radi o hrvatskom autoru. Riječ je o prvom diskoklubu napravljenom u Hrvatskoj, u Jelsi na Hvaru. Tu je i regionalna premijera filma "Amy" o životu Amy Winehouse – kazao je Ćulumarević.

Osim filmova, posjetitelje očekuje i bogati glazbeni dio. Festival će otvoriti Soul Fingers, tu je i Plavi orkestar, jedna od najvećih regionalnih koncertnih atrakcija, koji će na Ljetnoj pozornici svirati odmah nakon projekcije filma "Orkestar" Pjera Žalice. Nastupit će i Songkillers, koji su pripremili zanimljivu unplugged večer, dok je kraj festivala rezerviran za Ljetno kino.

Osim toga, tijekom pet dana festivala bit će još nekoliko manjih koncerata. – Dosad smo primili više od 200 akreditacija za filmske ekipe i novinare iz cijelog svijeta. Drago mi je da ćemo ove godine imati prilike ugostiti ekipu filma "The Lady In Number 6", predvođenu redateljem Malcolmom Clarkeom, koji je za taj film dobio Oscar. Tu je još puno zanimljivih gostiju – kazao nam je A. Ćulumarević

>>Solo Positivo Film Festival donosi dašak Cannesa u Opatiju

>>Nick Cave, Damir Avdić i Klapa Cambi obilježili treći dan SPFF-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije