Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Diva editorijal

Sandra Bagarić u mreži nježnosti

sandra bagarić
Foto: Maja Kljaja
1/6
17.05.2014.
u 12:00

Poznata operna pjevačica Sandra Bagarić širi pozitivne vibracije gdje god se pojavi. Kaže, netko se rodi kao mrgud, netko kao veseljak, a nju je dopalo ovo drugo...

Poznata operna pjevačica Sandra Bagarić širi pozitivne vibracije gdje god se pojavi. Kaže, netko se rodi kao mrgud, netko kao veseljak, a nju je dopalo ovo drugo. – U mom slučaju čaša je uvijek polupuna, a ne poluprazna. Nisam neozbiljna i neodgovorna, ali volim se igrati u životu te smijehom i šalom tjerati ružne situacije i negativne ljude od sebe. Sandra je proslavila dvadeset godina karijere velikim koncertom u Koncertnoj dvorani Lisinski. – Dvadeset godina proletjelo je s pjesmom. Bilo je tu dosta putovanja, istraživanja, osluškivanja, a najviše sam ponosna što sam svu tu ljepotu mogla podijeliti sa svojim mužem te zajedno odrastati u umjetničkom smislu.

Tvrdi da nijednu sekundu svog života ne bi mijenjala jer ju je svaki trenutak i događaj posebno oblikovao upravo ovakvom kakva je sada. – Ovaj je koncert presjek moje karijere, pršti temperamentnim čardašima, popularnim evergreenima, a okružila sam se ljudima koje volim i koji vole mene. Počevši od moje prijateljice Martine Tomčić, s kojom sam prije nekoliko godina izdala CD “BelCante” te održala veliki koncert na Bundeku koji je posjetilo više od deset tisuća ljudi, do drugog dijela programa u kojem su gosti koncerta bili Đani Stipaničev, Renata Sabljak i Ervin Baučić te gitarist i aranžer Ante Gelo uz mog supruga Darka Domitrovića na klaviru. Sve to uz Zagrebačku filharmoniju pod dirigentskom palicom maestra Ive Lipanovića. Lisinski je bio pun i sretna sam jer je koncert imao i humanitarni karakter. Ipak, koja su uloga i koncert sopranistici najviše prirasli srcu? – U “Kneginji čardaša” igram ulogu koja zahtijeva da glumim temperamentnu, prgavu i koketnu Sylvu Varescu. Duboka melodramatika, naravno sa sretnim završetkom, prekrasnih arija i ženstvenih toaleta, sve to sam ja. Koncertnu turneju u Portoriku najviše nosim u srcu.

Za uspješan brak ne voli davati recepte i ističe da nikada ništa nije skuhala po receptu. – Mi guramo iz dana u dan, nekad se više volimo, nekad manje, još imamo iste interese i još jedno drugo znamo iznenaditi. Obožavam i ulogu majke, iako sam ponekad Pepeljuga u životu s tri muškarca i psom. O svojim voditeljskim istupima kaže da je najbolja u improvizaciji, a ljudima je najinteresantnija upravo u svojoj ležernosti i odmjerenoj neozbiljnosti. Na pitanje postoji li još neki posao koji bi voljela isprobati, s osmijehom odgovara da je to manekenstvo. A koliko je bitan vanjski izgled i kako joj se čine estetske korekcije, operna primadona odgovara: – Dobar je strah, tko ga ima, volim svoje godine i svoje borice, nikad nisam padala na ambalažu iako kažu da je dopadljiva. Osmijeh i sjaj u oku još su moji najjači aduti. More, sunce, ružino ulje, kuštrava kosa i pjegice na nosu – takva sam si najdraža. Kada je u pitanju odmor iz snova, simpatična crnka obožava ljenčarenje. – Lješkarenje u čistoj posteljini, jutarnje ispijanje kave i osluškivanje svojih misli. Sve to pa još u bungalovu na tropskoj plaži. Putovanja su moja hrana, bijeg od stvarnosti, upijanje novih melodija, jezika, kultura, gastronomije i još poneka krpica sa svakog putovanja. Na pitanje koliko prati trendove i kakav je njezin stil odijevanja, odgovara: – Onaj tko se zna i voli poigravati modom može vrlo jeftino biti u trendu, a ja nažalost nisam jedna od tih. Ipak, volim u šetnji gradom vidjeti maštovito odjevene djevojke. Čak prije 20-ak godina otkrila sam svoj stil kojem sam vjerna, a to je ženstvena elegancija, dominacija crne i klasičnih bezvremenskih odjevnih predmeta, tako da imam nekoliko favorita koji su u ormaru već 20 godina i uvijek su spas u zadnji čas. Ističe da joj laskaju česti pozivi na modna događanja, ali nažalost ne pohodi ih često što zbog svojih kazališnih obveza, što zbog vremena koje više voli posvetiti obitelji.

Sandra ističe da je najsretnija kada su njezina kreativnost, maštovitost, sklad, uravnoteženost i duhovni mir regulirani. – Mislim da nam je rođenjem sve dano, ali da ne znamo osluškivati sebe, čuti svoj unutarnji glas, ne trebamo hodati i tragati za inspiracijom, već zaroniti u svoju bit. Najsretnija sam kad sve to mogu s nekim podijeliti. Mladim pjevačima poručuje: – Budite svoji, ne imitirajte, rad na sebi nikad nije završen, igrajte se, istražujte, improvizirajte, osluškujte, budite timski igrači i pjevajte otvorenog srca.

>>Sandra Bagarić: Ne bojim se starenja jer karoserija se uvijek da pokrpati

Ključne riječi

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije