Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akteri u velikoj prijevari

Zamjenik načelnika policije za 3000 kuna mjesečno prokockao je cijelu karijeru

11.02.2016., Osijek - Istraznom sucu dovedene cetiri osobe koje su osumnjicene za malverzacije s osiguiranjima. Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/3
14.02.2016.
u 22:50

Posrednik Darko Benić po jednom osiguraniku dobivao je najmanju naknadu – 500 kuna. Ostali su od odvjetnika dobivali najmanje 3000 kuna

Zbog 3000 kuna mjesečno Marinko Ćorić žrtvovao je cijelu policijsku karijeru. Toliko je, naime, novca dobivao od Marka i Željka Drnasina, oca i sina odvjetnika, koji su očito osmislili cijelu hobotnicu izvlačenja novca iz osiguravajućih društva.

Pitanje visine odštete

U nju su uvukli još posrednika Darka Benića koji je prilazio ljudima koji su upravo imali nesreće i nudio im zastupanje pred osiguravajućim kućama. Podatke o unesrećenima dobivali su, jasno, od Ćorića, zamjenika načelnika policijske postaje Ilok, koji je upadao u policijski terminal. U igri je bila i voditeljica Hitne pomoći vinkovačke bolnice Mirjana Petrović Lukačević. Ona je sređivala liječničku dokumentaciju ako je nekome bila potrebna. Primala je lažne pacijente, sastavljala dijagnoze i propisivala liječenja... Također je nagrađivana s 3000 kuna mjesečno.

– U sudskom sporu u kojem postoji liječnička dokumentacija o ozljedama, liječenju i terapijama, kao i nalaz vještaka sudac gotovo da i nije potreban. Tada se postavlja samo pitanje koliki iznos će biti dosuđen, a sve to pokrivaju osiguravajuće kuće. Sve to zapravo nije ništa novo jer se slično radi u cijeloj Hrvatskoj – rekao nam je jedan odvjetnik komentirajući cijeli slučaj.

Isplatili tek manji dio

Posrednik Darko Benić zaposlenik je HŽ-a. On je bio veza između Ćorića i Drnasina te sudionika nesreće. Nudio im je zastupanje te ih je upućivao kako da ostvare naknadu nematerijalne štete. Za svakog je osiguranog klijenta dobio po 500 kuna. Policajac Ćorić do prije nekoliko godina obnašao je dužnost načelnika iločke prometne policije. U MUP-u mu rade supruga i brat. Aktivan je u NK Fruškogorcu iz Iloka.

Osiguravajuća društva varali su od kolovoza 2015. do ovog četvrtka kada su uhićeni. Imali su ukupno 50-ak klijenata, a podnijeli su zahtjeve za isplatu najmanje 116.000 kuna odštete te odvjetničkih troškova od 43.000 kuna. Osiguravajuća društva isplatila su im gotovo 22.000 kuna za odštetu te 7500 kuna za odvjetnike. Otac i sin Drnasin, posrednik i liječnica pritvoreni su, a Ćorić je suspendiran. 

>> USKOK objasnio kako su odvjetnici, policajac i liječnica izvlačili novac od osiguravajućih kuća

Komentara 26

GU
gustirna
23:24 14.02.2016.

za ovo zandate ali kako je pupovcev glavasevic izvlacio lovu iz ministrastva branitelja zataskavate....pogledajte dokumentaciju na hrvatskim portalima...

OB
Objektivno...
23:48 14.02.2016.

A šta kad odvjetnici tandluju sa sucima i suci potpisuju odvjetnicima da im se isplaćuje (odvjetnicima) dvostruko za obrane po službenoj dužnosti? O jednom takvom slučaju na ovom sudu je pisao i Jutarnji... Odvjetnik koji dobije npr 65.000 kn umjesto 35.000 kn stvarno treba biti mramor pa ne reći : gospon sudija, evo i vama malo za burek... Ima još takvih slučajeva

TH
than
23:37 14.02.2016.

I treba. 3000 kuna mjesecno, a ima placu uz to, dok neki jedva zive sa socijalom od manje od 1000 kuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije