Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
El Bosco

Splitska carina prodaje jahtu Željka Mitrovića za 18,5 milijuna kuna

mišković
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/8
04.12.2014.
u 15:29

Jahta se prodaje po modelu "viđeno-kupljeno" i bez garancije – priopćila je Carinska uprava

Splitska carina objavila je poziv na javnu dražbu na kojoj za 18.550.000 kuna prodaje jahtu El Bosco koju su u rujnu 2010. zaplijenili tajkunu Željku Mitroviću, vlasniku srpske Pink TV. Plovilo je dano na javnu dražbu nakon što je Mitrović izgubio pravnu bitku s hrvatskim sudstvom. On je naime podnio ustavnu tužbu nakon što mu je hrvatska carina zaplijenila jahtu i od njega potraživala dva milijuna eura carine i drugih taksi. Jahta od tridesetak metara može se razgledati svakim radnim danom u razdoblju od 8. do 12. prosinca po dogovoru na broj 021/342-139. 

Jahta se prodaje po modelu "viđeno-kupljeno" i bez garancije - priopćila je Carinska uprava. Kupac koji ponudi najviše novaca za Mitrovićevu jahtu morat će dodatno platiti PDV i carinu. Prije nadmetanja koje će se održati 16. prosinca u prostorijama Područnog carinskog ureda Split na adresi Zrinsko Frankopanska 60, sudionici moraju uplatiti jamčevinu koja iznosi 10 posto od početne prodajne cijene jahte. Za slučaj da kupac skupocjena plovila ne plati u propisanom roku, carina mu jamčevinu neće vratiti.

Dijamantni nakit, kolekcionarski sat, razni ručni i džepni satovi, lomljeno zlato, srebrne poluge... također su predmeti  javne dražbe zakazane za 15. prosinac koju organizira splitska carina. Roba se prodaje po lotovima, tako da pojedine predmete nije moguće kupiti samostalno već dolaze kao kolekcija ili je pak određena količina zlatnog ili srebrnog nakita objedinjena za prodaju.

Ukupna početna cijena robe iznosi 378.259,65 kuna. Najskuplje je lomljeno zlato teško 2 kilograma i 285.000 kuna. Za taj iznos Carina nudi zlato od 8 do 22 karata. Međutim, nadmetanje za taj lot, kao i za srebrni nakit i srebrnu polugu ili pak nakit od zlata s dijamantima, briljantima i biserima dozvoljeno je samo trgovačkim društvima i obrtnicima. Građani kao fizičke osobe moći će kupiti dva zlatna ručna sata, džepni mehanički od žutog zlata, srebrni kolekcionarski džepni sat te digitalnu vagu koja je ujedno i najjeftiniji predmet na dražbi s početnom cijenom od 300 kuna. 

- Riječ je o nakitu koji je u više navrata zaplijenjen jer vlasnici nisu robu prijavili prilikom prelaska granice. Određeni dio zlata koje je sada lomljeno oduzeto je još prije deset godina. Nekoliko puta pokušali smo ga prodavati na dražbama u obliku u kojem je i zaplijenjen, dakle kao ogrlice, narukvice, prstenje, a sad smo odlučili da će se možda prije prodati kao lomljeno zlato jer je zanimljivije raznim obrtnicima - rekli su u splitskoj carinskoj upravi. 

Roba koja je predmet javne dražbe može se razgledati sljedeći tjedan, od 8. do 12. prosinca u splitskom Područnom carinskom uredu na adresi Zrinsko Frankopanska 60, Split. Carina je priopćila da poziva sudionike da provjere kvalitetu izložene robe, a to mogu učiniti svakim radnim danom po dogovoru na broj telefona 021/342-139. Ukoliko se odlučite za nadmetanje, prije nego što dražba počne 15. prosinca u 12 sati, morat ćete kao kauciju uplatiti iznos od 10 posto od početne cijene robe. U početnu prodajnu cijenu uključena su sva davanja koja se plaćaju za takvu robu prilikom uvoza u Republiku Hrvatsku, naglasili su u Carini. Detalje o javnoj dražbi možete provjeriti na internetskim stranicama Carine - www.carina.hr .

>>Carina prodaje Mercedesov terenac za 417.099 kuna

>>Otkazana javna dražba Kunićeve kuće, država se uključuje

Komentara 5

Avatar tituš
tituš
15:41 04.12.2014.

otvorite na njoj javni WC da ljudi uriniraju i kenjaju po srpskom luksuzu!

GO
gotovinaa
02:50 05.12.2014.

Željko je gospodin! Ako niste znali, kupio si je novu jahtu Alexander za 25 miliona eur tako da je El Bosco demode, stara i propala. Svaka čast majstore. i ja bi da imam tih para!

ZA
zagabria1
11:12 23.12.2014.

Željko je ispao naivan. Trebao je jahtu prijavti u Monaku i sve bi bilo ok

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije