Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILAN RAŠULA

Predsjednik Vijeća srpske manjine zadržao novac za neodržane sjednice

Milan Rašula
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
02.12.2014.
u 13:57

Rašulu se sumnjiči da je na račun Vijeća platio privatne telefonske račune

Zbog prijevare u gospodarskom poslovanju, zlouporabe položaja i ovlasti, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje isprava istarska policija prijavila je tužiteljstvu 57-godišnjeg Puljanina koji je malverzacijama oštetio proračun Istarske županije. Neslužbeno je potvrđeno da je riječ o Milanu Rašuli, koji je ova kaznena djela počinio kao predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine u Istarskoj županiji za čijeg je čelnog čovjeka izabran u kolovozu 2011. godine.  

Rašulu se sumnjiči da je kao predsjednik toga Vijeća, u rujnu 2012. godine, u namjeri da zadrži više tisuća kuna koje je trebao vratiti u proračun jer novac nije namjenski iskorišten za održavanje redovnih sjednica Vijeća sam sastavio zapisnike s nekoliko sjednica, potpisao članove Vijeća i pečatom ovjerio zapisnike. Krivotvorio je, sumnja policija, i odluku o rebalansu financijskog plana Vijeća  te ju dostavio nadležnima u Istarskoj županiji. Osim što je na račun neodržanih sjednica Vijeća koje inače broji 25 članova zadržao više tisuća kuna tijekom 2012. i 2013. je krivotvorio dokumentaciju kako bi na račun Vijeća naplatio privatne račune svog mobilnog i fiksnog telefona čime se okoristio za još nekoliko tisuća kuna.

>> Bivši pomoćnik ministra uvjetno osuđen zbog zloporabe položaja

>> Split: Dadić i Donadini osuđeni zbog zloporabe položaja i ovlasti

Komentara 7

Avatar ivek
ivek
15:04 02.12.2014.

posteni srbin... vuk dlaku mjenja al cus d nikako

L0
luena 01
16:21 02.12.2014.

Isss gdje bi oni nemojte diskriminirat... to samo nasi kardu... =;-))

Avatar radera
radera
21:39 02.12.2014.

A možda je čovjek u duhu doista održavao sjednice, a materijalni svijet je ionako puki odraz duhovnog. Pitajte oca-biskupa Pozaića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije