Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Zločinačko udruženje'

Nabavljali oružje pa ga krijumčarili i mijenjali za kokain u Nizozemskoj

droga,amfetamini
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
19.12.2014.
u 18:24

Trojica prijavljena zbog krijumčarenja droge i oružja

Tri kalašnjikova i streljivo Martin T. (54) u srijedu je u zagrebačku Dubravu dovezao Miki Č. (45) i njegovu sinu Nikoli Č. (23) kako bi riješio stara dugovanja.

Bio je to uhodan način na koji je, kako se sumnja, uigrani trojac organizirao svoj ilegalni biznis. Nitko od njih nije ni slutio da ih je razotkrila policija koja im je upravo te srijede pozvonila na vrata. Trojku se sumnjiči da su se povezali u zločinačko udruženje kako bi nabavljali i prodavali kokain i oružje, a oružje su nerijetko i mijenjali za drogu.

Kako sumnja policija, Martin T. na području Slavonije nabavljao je oružje koje je dovozio u Zagreb i predavao ga Miki i Nikoli Č. Oni su oružje dalje krijumčarili i prodavali izvan granica Hrvatske, navodno u Nizozemskoj. Ponekad bi oružje zamijenili za kokain koji bi prokrijumčarili natrag u Hrvatsku gdje bi ga prodavali na lokalnom narkotržištu.

Odvijalo se to sve dok u zajedničku akciju nisu krenuli PU zagrebačka i PU osječko-baranjska te PNUSKOK koji još istražuju kada su se osumnjičeni točno upustili u unosan ilegalan posao. Nikola Č. i Mika. Č. pred istražiteljima su iznijeli obranu, nakon čega su dovedeni pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda.

U istražnom pritvoru ostao je samo Martin T. zbog opasnosti od ponavljanja djela, dok je Miki Č. istražni zatvor zamijenjen jamčevinom od 200.000 kuna. Nikolu Č. sudac istrage pustio je da se brani sa slobode uz mjere opreza. Kako doznajemo, Martin T. prijavljivan je zbog imovinskih delikata, zbog čega je do sada i više puta osuđivan. Mika Č., osim za imovinske delikte, prijavljivan je i za gospodarski kriminalitet.

>> Da bi mogao u miru prodavati heroin, diler inspektoru davao 5000 eura mjesečno

Komentara 1

AN
anonimac1986
14:45 19.12.2014.

'300 grama nepoznate praskaste materije', vjerojatno 300 g kreatina ili praska za pecivo ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije