Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roba za Zagreb

Pakete krijumčarili u tenisicama, a tekuću koku u bocama vina

mazge
Reuters/Pixsell
18.03.2011.
u 08:00

Pelegrinove mule u dva su navrata uhićene s drogom u Sao Paulu i Limi

– Ne poznajem Ivana Pelegrina, a transport droge od mene nitko nije naručio. Ne radim ni za koga, a zbog onog što sam napravio nikoga ne želim okriviti, jer je to isključivo moja odgovornost – kazao je Slaven Kraljević (37) svjedočeći videovezom iz zatvora u Peruu, gdje izdržava kaznu od šest godina i osam mjeseci zatvora jer je 9. kolovoza 2008. u Limi uhićen sa 1,5 kilograma kokaina.

Fantomski Eduard Suarez

Prema optužnici, on je zajedno s Borom Zadrom (48) tu drogu, a bila je riječ o ukupno 3,1 kilogram kokaina, prenosio za Ivana Pelegrina (55), kojem se sudi na zagrebačkom Županijskom sudu. Pelegrin se tereti da je tijekom 2007. od izvjesnog Eduarda Suareza u Peruu prvo nabavio 11.185 litara tekućeg kokaina. Za transport tog kokaina, koji je bio skriven u bocama za vino, našao je osobe koje će ga prokrijumčariti. Bila je riječ o Saši Lončaru, Marini Čeleković i Dariju Paniću. Njih je troje za naknadu od 3000 eura tu drogu trebalo prenijeti u Zagreb te je predati Pelegrinu. No trojka nije stigla do Zagreba jer je 12. prosinca 2007. uhićena u brazilskoj luci Sao Paulo.

Osim njih troje, kao mule Pelegrin je, prema optužnici, angažirao i Kraljevića i Zadru koji su, ovaj put kruti kokain, trebali donijeti u Zagreb. No kao i prvi put, “transakcija” nije uspjela pa je dvojac uhićen 9. kolovoza 2008. u Limi.

Jedan izišao iz zatvora


Droga je ovaj put bila skrivena u potplatima tenisica marke Nike i Reebok, a Kraljević i Zadro su uhićeni. Obojica su osuđena na kazne od po šest godina i osam mjeseci zatvora, no za razliku od Kraljevića, koji kaznu još izdržava, Zadro je prije dva mjeseca izašao iz peruanskog zatvora. Naime, pomilovalo ga je Ministarstvo pravosuđa Perua, nakon čega mu je kazna smanjena na dvije godine i pet mjeseci. Poput Kraljevića, i on je svjedočio videovezom iz Perua.

– Čekam izručenje Hrvatskoj, a kaznu zbog krijumčarenja odslužio sam. Pelegrina ne poznajem – bilo je sve što je Zadro kazao u svom iskazu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije