Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zatvorenik iskoristio priliku

Iz zatvora u Šibeniku ga odveli na CT, on im pobjegao

15.12.2014., Sibenik - Zatvor u sibeniku. Photo:
Dusko Jaramaz/PIXSELL
14.12.2015.
u 20:35

Giovani N. (26) osuđivan je uglavnom zbog krađa, a čekaju ga i nova suđenja Sve je počelo kada je Giovani N. pao u svojoj ćeliji, nakon čega se žalio na bolove u glavi. Zbog sumnje u potres mozga odvezen je u bolnicu

Šibenčanin Giovani N. (26), sitni, ali uporni kradljivac koji je zbog svojih lopovluka već bio zatvaran, a kojega čekaju i novi sudski postupci zbog istovjetnih kaznenih djela, u nedjelju je pobjegao s izdržavanja kazne.

Ozlijedio se u zatvoru

Iskoristio je priliku kada je iz zatvora u Šibeniku prevezen u tamošnju Opću bolnicu na CT glave. Odgurnuo je pravosudnog policajca i kroz hodnik pobjegao u nepoznatom smjeru.

– Potraga traje, nema novih informacija – kratko je jučer poslijepodne kazala Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske.

Giovani N. ozlijedio se u zatvoru. Prema neslužbenim informacijama, htio je zatvoriti prozor pa se popeo na stolac u ćeliji i pao. Boljela ga je glava i povraćao je, pa je u zatvor pozvana Hitna pomoć. Zbog simptoma koji su upućivali na potres mozga, liječnik je kazao da ga treba odvesti u bolnicu. Onamo je dopremljen s lisičinama na rukama, no one su mu skinute da bi se mogao obaviti specijalistički pregled, odnosno CT glave.

Kada je pregled bio gotov, Giovani N. iskoristio je priliku za "prijevremenim" izlaskom na slobodu, odgurnuo je pravosudnog policajca koji mu je bio u pratnji te pobjegao. Kamo, još se ne zna pa ga policija traži.

Zbog toga što je odgurnuo pravosudnog policajca Giovani N. će, vjerojatno, dobiti kaznenu prijavu zbog sprečavanja službene osobe u obavljanju dužnosti. Da to nije učinio, već da je "samo" pobjegao pri tome nikome ne naudivši, kada bi bio pronađen i vraćen u zatvor, ne bi snosio nikakve ozbiljnije posljedice niti bi si na vrat natovario novi postupak. Naime, zatvorenika koji pobjegne s izdržavanja kazne ili se ne vrati, na primjer, sa slobodnog vikenda, kažnjava se jedino unutar zatvorskog sustava, i to uskratom neke od pogodnosti, poput izlazaka, na koje je imao pravo.

Uglavnom bježe maloljetnici

Bjegovi i pokušaji bijega nisu toliko česti u hrvatskim zatvorima i kaznionicama, no povremeno se događaju. Ponajviše ih je u Odgojnom zatvoru u Turopolju u kojem se nalaze maloljetnici. Iz te su ustanove prošle godine pokušala pobjeći njih šestorica, odnosno, polovica od ukupnog broja ukupnog broja pokušaja bijega iz svih ustanova kojih je lani bilo dvanaest. Lani su tri zatvorenika pobjegla iz zatvorenih uvjeta, odnosno iz zatvora.

Najspektakularniji je bio bijeg Banjolučanina Bojana Dragičevića koji je pobjegao iz zatvora u Puli, i to preskočivši tri metra visok zid.

Dragičević je tada iskoristio trenutak nepažnje zatvorskih čuvara koji su ga nakon šetnje zatvorskim krugom trebali vratiti u ćeliju.

Već je bio bježao iz zatvora u Lepoglavi iskoristivši trenutak kada je prostorija u kojoj je bio bila bez nadzora. Ovaj osuđivani pljačkaš bježao je i iz zatvora u Bosni i Hercegovini te Srbiji. Dragičević, koji je iz pulskog zatvora pobjegao lani u kolovozu, još uvijek nije uhićen. Upravitelj zatvora u Puli Emer Radulović zbog njegova je bijega bio dao ostavku, a protiv trojice pravosudnih policajaca vodio se stegovni postupak.

Po jedan zatvorenik lani je pobjegao iz zatvora u Bjelovaru i Varaždinu, a zatvorenik iz zadarskog zatvora koji se nalazio na liječenju pobjegao je iz bolnice. 

 

Komentara 16

Avatar think pink
think pink
21:12 14.12.2015.

pa ova policija ne može čuvati ni nacrtanu ovcu... kad čovjek pogleda te likove - 50% ih je tako debelo da ne može ni čučnuti, a ne da love kriminalce.

JD
John Doe Jr.
21:38 14.12.2015.

horvatinčić nije bježao pa je dobio uvjetnu

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
21:01 14.12.2015.

Ovo je stvarno komedija tjeralica za sitnim lopovom kak pise e moj boze pa mafija nam kroji peavdu i podrska tom siromaku kaj je mozda ni kriv ni duzan opet kriv jer nije ratni i poratni profiter e boze kam smo dosli nevjernici i lopovi slave bozic i ganjaju surotinju i sudstvo sa elitom profiterskom nazdeavlja kaj su uhvatili siromaka kaj nema za kruh e hrvatska mati moras tugovati ajmo minuse tajkunske profiterske sluge i blagoslovljen bozic svim dobrim ljudima a onim kaj su nas opljackali poruka ima boga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije