Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispovijest Ilije Đakovića (81)

Curica se samo stvorila pred autom, nisam uspio reagirati

03.07.2014., Slavonski Brod, Gromacnik - U Gromacniku pokraj Slavonskog Broda u prometnoj nesreci stradala je sestogodisnja djevojcica. Osamdesetjednogodisnji vozac koji je upravljao automobilom Yugo naletio je na djevojcicu dok je prelazila cestu. Photo:
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/2
20.07.2014.
u 09:00

Teško mi je zbog nesreće, ali ne osjećam se krivim. Nisam pio niti sam djevojčicu udario na zebri

Vozio sam se kući i odjednom se nasred ceste na udaljenosti od oko pola metra od auta stvorila djevojčica. Ja u tom trenutku nisam znao za sebe, izgubio sam se. Nisam stisnuo ni kočnicu. Sjećam se samo da mi je kolega koji je išao sa mnom vikao da držim volan koji mi je zbog šoka ispao iz ruku – govori Ilija Đaković (81) iz Bartolovaca kod Slavonskog Broda koji je 3. srpnja oko 12.40 sati svojim yugom udario i na mjestu usmrtio 6-godišnju Emu Lovreković iz susjednog Gromačnika. Iako je u mirovini, Đaković ima radionicu te se i dalje bavi stolarskim poslom.

"Nisam stisnuo kočnicu"

Vozačka dozvola lani mu je produljena na tri godine i traje do 2016. Kaže kako u životu prije toga nije pregazio ni kokoš, a kamoli ljudsko biće. Tog se dana baš vraćao s posla u Garčinu. Govori da ni u Gromačniku ni u Brodskom Varošu nema nijednog prometnog znaka o ograničenju brzine, ali on je, kaže, svejedno vozio "normalnom" brzinom od oko 70 km na sat (u policiji kažu da je ograničenje na tom dijelu ceste 50). Dodaje kako u organizmu nije imao ni kap alkohola, što je potvrđeno i alkotestom. Djevojčica i baka koja ju je vodila vjerojatno ga, kaže, nisu vidjele od auta koji mu je išao ususret, a zbog istog tog auta ni on nije vidio njih. Poslije je čuo da je unuk koji je također bio s bakom cestu pretrčao prije tog drugog auta, koji je dolazio iz smjera Sibinja, a djevojčica ju je počela pretrčavati kada je taj auto otišao, a on naišao. To se na kraju pokazalo kobnim.

– Teško mi je zbog toga što se dogodilo, ali ne osjećam se krivim jer nisam bio pijan niti sam djevojčicu udario na zebri ili nogostupu. Moja je jedina greška što nisam odmah stisnuo kočnicu, ali s obzirom na to da je ona već bila pred autom, to ionako ne bi puno pomoglo – kaže Đaković.

Kako bi roditelji reagirali

Dodaje kako se zaustavio tek stotinjak metara dalje, kada je malo došao k sebi. Odmah je otišao na mjesto nesreće, ali curica je, nažalost, već bila mrtva. Iako žive u susjednom selu, kaže da ne poznaje obitelj stradale djevojčice. Kaže da mu je žao roditelja i da zna kako im je jer i on je prije godinu i pol dana ostao bez supruge i otad živi sam, a nema ni djece. Na upit je li ih zvao da im izrazi žaljenje i sućut odgovara kako se nije usudio jer ne zna kako bi reagirali. Dodaje kako mu je zbog vještačenja oduzet auto pa više ne može ni raditi. – Ne bojim se mogućeg odlaska u zatvor. Ionako sam već sve izgubio u životu i svejedno mi je hoću li smrt dočekati kod kuće ili u ćeliji u Požegi – zaključio je Đaković.

>> Vozač (81) prebrzo vozio i jugom usmrtio djevojčicu

Komentara 10

ZV
zeljko.visnic
13:22 20.07.2014.

lakše je zatvoriti starca,nego pijanu rukometašicu koja pregazi pješakinu na pješačkom prijelazu i još pobjegne sa mjesta prometne nezgode.

TH
thekurcula
13:13 20.07.2014.

Zašto je teško prihvatiti da se mnoge stvari (ja verujem čak ogromna većina) događa a da niko od učesnika nije direktno vinovnik tog događanja!? Evo ova nesrećna tragedija - koga biste vi sad proglasili krivim? Ovog čoveka koji je vozio 70 na sat? Ili baku koja nije vodila dete za ruku? Ili državu koja ni u 21. veku nije u stanju da napravi svuda trotoare pa da ljudi ne hodaju po cesti? ja mislim sve podjednako, i nikog posebno, nego jednostavno ovakve slučajeve smatrati nesrećnih sklopom okolnosti a i kad se u takvim slučajevima dele kazne vinovnicima ne preterivati u revnosti pa, recimo, sad reći da je prekoračenje brzine za 20 km na sat sa smrtnim ishodom prekršaj vredan par godina robije!

KA
Kakma
12:31 20.07.2014.

Zaista jako tragican slucaj,djeca ne znaju procijeniti ni brzinu,udaljenost ni opasnost,to je cijelo objasnjenje ove nesrece.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije