Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Drowning in Pussea"

Ususret nastupu u Tvornici Kulture, novi singl i spot benda Baden-Baden

Baden Baden
Foto: PR FOTO
25.03.2016.
u 12:15

Novim uratkom ujedno najavljuju svoj prvi studijski album čiji izlazak je planiran za početak travnja 2016., a zagrebački koncert bit će promocija nadolazećeg albuma.

Ususret nastupu u zagrebačkoj Tvornici kulture u četvrtak, 28. travnja 2016., grupa Baden-Baden objavila je novi singl i spot za pjesmu „Drowning in Pussea“. 

Novim uratkom ujedno najavljuju svoj prvi studijski album čiji izlazak je planiran za početak travnja 2016., a zagrebački koncert bit će promocija nadolazećeg albuma.

Dizati prašinu neuobičajenim, kostimiranim i nekima čak „kontroverznim“ spotovima, nije ništa novo za Baden-Baden. Prepoznatljiv stil snimanja, montaže i atmosfere se može još vidjeti i na prethodnim singlovima benda „Honigmund“, „Overdue“ i „Of fear“. Glazbeno, bend nastavlja u svom revijalnom tonu mračnog, garažnog i čak pomalo psihodeličnog electropopa koji odmah osvaja svojim zaraznim ritam dionicama, psihodeličnim synthevima i dramatičnim vokalom.    

Spot je snimljen u Zagrebu u suradnji s mladim redateljicama Emom Giunio i Zoranom Rajić, a glavne glumice su cure iz ekipe „House of Flamingo“: Entity, Colinda Evangelista, Roxanne i Spazam Orgazam. U snimanju su još sudjelovali Jan i Sven Mihaljević, Stefan Rogo i Dino Šertović. 

 

Baden-Baden, vokalno-instrumentalni kolektiv koji balansira između garažnog ludila, electropopa i destruktivnog industriala, a grupu čini pet legionara elektro-punka, i to Borna, Goran, Frank, Malić i Luka. U svibnju 2013. godine izbacuju svoj prvi EP "Baden - Baden" koji se brzo proširio regionalnom underground scenom hitovima „Honigmund“ i „It's You“ te pokupio odlične kritike. Nakon objave njihov nastup u Tvornici je bio rasprodan i podigli su veliku prašinu na sceni.

Iako se činilo da su legionari posustali nakon EP-a i tri kultna spota, oni su i dalje tu. U rujnu prošle godine izbacuju prvi singl „Of Fear“ kojim najavljuju izlazak svog prvog studijskog albuma koji će ugledati svjetlo dana početkom travnja 2016. Naoružani novim materijalom i videom u džepovima uskih jeansa, popraćeni hordom fanatičnih sljedbenika, spremno marširaju ususret zlim silama popularne glazbe. 

Facebok: https://www.facebook.com/badenxoxo/?fref=ts 
Bandcamp: https://baden-badenmusic.bandcamp.com/ 

Ulaznice su u pretprodaji po 20 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 25 kn.

Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Aquarius CD shop, Varšavska 1
Dirty Old Shop, Tratinska 18
www.entrio.hr

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

>> Siddharta danas ipak neće nastupiti u Tvornici kulture

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije