Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
serija posebnih koncerata

Riječki The Beatles Revival Band koncertima slavi 20. obljetnicu benda

beatles revival band
Foto: PR FOTO
27.11.2014.
u 16:38

Jedan od najdugovječnijih europskih tribute bendova, riječki The Beatles Revival Band, ove godine obilježava 20 godina rada serijom posebnih koncerata...

Jedan od najdugovječnijih europskih tribute bendova, riječki The Beatles Revival Band, ove godine obilježava 20 godina rada serijom posebnih koncerata. Osnovani 1994. kao izraz zaljubljenosti u glazbu legendarnih liverpoolskih čupavaca, do danas su održali na stotine koncerata uveseljavajući fanove i publiku diljem Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Italije.

Rođendansko slavlje The Beatles Revival Banda započinje 18. prosinca u zagrebačkoj Tvornici, a nastavlja se već 23. prosinca na pozornici Hrvatskog kulturnog doma u Rijeci. 27. prosinca na rasporedu je Dubrovnik (Lazareti), a vrhunac proslave dogodit će se 31.12. na dočeku Nove godine na riječkom Korzu. U dvadeset godina djelovanja, grupa je imala čast surađivati s najvećim imenima domaće glazbene scene od kojih će im se neka pridružiti i na slavljeničkim koncertima. Također, vrijedi izdvojiti i gostovanje u legendarnom Cavern clubu u Liverpoolu u kojem su i sami Beatlesi započeli svoj zvjezdani uspon.

– Dvadeset godina nije malo, a pogotovo ne za jedan tribute bend, k tome još iz Hrvatske. Počeli smo zajedno jer volimo glazbu Beatlesa, a isti motiv vodi nas i danas. Možda je to upravo razlog zbog kojeg smo se ovoliko dugo i održali: sviramo iz gušta, iz zaljubljenosti, iz poštovanja prema bendu od kojeg je sve krenulo. Slušajući pjesme Beatlesa, naučili smo engleski jezik, prve akorde, glazbenu teoriju i još štošta, stoga Lennona i McCartneyja možemo slobodno proglasiti drugim roditeljima – izjavio je Erik Malnar pozvavši na koncert publiku od 7 do 77 godina jer je riječ o glazbi u kojoj mogu uživati zaista svi.

Za ovu rođendansku mini turneju, standardnoj postavi, Erik Malnar (gitara i vokal), Goran Rubeša (gitara i vokal), Josip Radić (bas i vokal) i Marko Jurić (bubnjevi), pridružit će se i bivši član, Zoran Saulig na klavijaturama, a repertoar će pokriti cjelokupnu diskografiju Beatlesa, od najvećih uspješnica pa do nekih skrivenih bisera.

Ulaznice za koncert u Tvornici, 18.12. - U PRODAJI!

Ulaznice za zagrebački koncert u Tvornici, po cijeni od 40 kuna u pretprodaji i 50 kuna na dan koncerta, dostupne su na svim prodajnim mjestima Tvornice i putem online sustava Entrio.

>>'Beatlemanija' će obilježiti glazbeni dio festivala Cest is d' Best

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije