Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIŽE I BOŽIĆNICA

Zvečevo čokoladu prodaje Švicarcima

22.11.2017.
u 14:02

Prošao plan restrukturiranja pa požeškog konditora nakon podrške vjerovnika čeka dokapitalizacija i nova razvojna faza

Vjerovnici su spasili veliku tvrtku Zvečevo iza koje je gotovo 100 godina tradicije, pa ona kreće u svoju novu i veliku razvojnu fazu, što je pokazatelj koliko je naše gospodarstvo ujedno krhko, ali s velikom perspektivom.

 

U slučaju Zvečeva, naime, to znači iskorak na niz stranih tržišta, poznatih po konkurentnim i kvalitetnim konditorskim proizvodima, pa tako i u Švicarsku, gdje je ovih dana iz požeške tvornice isporučena prva pošiljka za tamošnje zahtjevne kupce. Isporuka je prethodila jučerašnjem ročištu na kojem je ovaj prvi proizvođač čokolade s rižom na svijetu, nakon prethodno dobivane brojčane potpore vjerovnika, priskrbio i glasove na koje se čekalo još od prošlog tjedna iz najvećeg vjerovnika – Agrokora.

Time je osvojena kvalificirana većina koju zakon traži za plan restrukturiranja, pa je požeški konditor o tome odmah izvijestio preko Zagrebačke burze.
Značaj toga je višestruk, ocijenio je u telefonskom razgovoru za Poslovni dnevnik predsjednik Uprave i većinski vlasnik Zvečeva Zdenko Alvir kojeg smo zatekli usred sastanka Uprave. Prije Alvirova pojašnjenja novih poteza na planu širenja poslovanja kao i najave jednog dijela velikih planova za Zvečevo koje tvrdi da privodi kraju, Zdenko Alvir nije propustio apostrofirati zahvalu vjerovnicima. Pritom se u prvom redu obratio dobavljačima koje je istaknuo jer su imali razumijevanje za podršku organiziranju proizvodnje u Zvečevu tijekom postupka predstečajne nagodbe, što je Zvečevo opravdalo, jer Alvir navodi da se sve obveze uredno isplaćuju, a radnicima plaće, što uključuje ovih dana i zakašnjeli regres, a nije isključena ni božićnica.

Nastavak poslovanja bit će u znaku pojačane izvozne ekspanzija na zahtjevna tržišta Zapadne Europe i SAD-a gdje je Zvečevo već prisutno, uključujući i Veliku Britaniju gdje je kroz suradnju s Tescom stečena značajna referenca. Zvečevo je upravo dobilo novu narudžbu iz Velike Britanije, a velika su očekivanja vezana uz novu švicarsku referencu. U suradnji s Coopom, najvećim trgovačkim lancem u Švicarskoj, osigurali su plasman za svoje proizvode, što je prema Alviru dokaz kvalitete, ali kaže i hrabrost jer je Švicarska domovina čokolade.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar FranjoJosip
FranjoJosip
14:30 22.11.2017.

Anticenzura, di si?

BF
bf2
17:28 22.11.2017.

Ajde, neka dobra vijest :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije