Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kampanja 'Dobri ljudi'

Žuja i domaći grafiteri oslikavaju zidove po Hrvatskoj

16.10.2020.
u 08:57

Prvi od tri murala koje će oslikati talentirani umjetnici osvanuo je na zidu Savske ulice u Zagrebu, a u narednom periodu ista će ekipa ukrasiti zidove u Splitu i Osijeku i to dojmljivim crtežima volontera

Ožujsko pivo i Zagrebačka pivovara te kolektivi Graffiti na Gradele i Dostava Zvuka ovog su vikenda oslikali prvi od tri murala u sklopu kampanje 'Dobri ljudi'. Tako je crtež alpinistice osvanuo na zidu zgrade u Savskoj ulici 160 u Zagrebu. Murali, naime, predstavljaju nastavak Žujine društveno odgovorne kampanje 'Dobri ljudi' koja je obilježila ovu godinu kao rezultat nemilih događaja koji su nas zadesili. Nakon što je proglašena pandemija koronavirusa, a ubrzo potom i Zagreb pogodio razoran potres, Žuja i Zagrebačka pivovara su prepoznali potrebu javno zahvaliti svim volonterima i dobrim ljudima koji su u najtežim trenucima pomagali najranjivijim skupinama društva.

- Drago nam je što smo dobili poziv da sudjelujemo u ovako velikom projektu koji je, prije svega, fokusiran na zajednicu i one vrijednosti koje se u društvu često pogube. Muralima želimo napraviti trajni podsjetnik na solidarnost, angažman u lokalnoj sredini i pomaganje jednih drugima. Za te vrijednosti i aktivnosti mjesta ima svakog dana, a ne isključivo u vremenima krize, rekao je Marko Boko, osnivač Graffita na Gradele.

Na zagrebačkom muralu su istaknuti i dirljivi stihovi zahvale herojima današnjice čije su autorice Sandra Stipčić, Barbara Grgić i Štefica Šakanović. Upravo su njihovi stihovi odabrani kao jedni od najboljih u sklopu Žujine digitalne aktivacije 'Opjevani junaci' čiji je cilj bio prikupiti što više emotivnih zahvala građanki i građana njihovim herojima. Dio odabranih stihova iz aktivacije postat će dio murala, a drugi je dio već pretočen u pjesmu 'Junaci' u Vanninoj izvedbi.

Kampanja 'Dobri ljudi' počela je u lipnju ove godine, a od tada je Žuja, pored navedenog, donirala milijun kuna istaknutim hrvatskim humanitarnim organizacijama te organizirala izložbu fotografija Mare Milin na Zrinjevcu. U kampanju se još uvijek svi mogu uključiti donacijom financijskih sredstava Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, Hrvatskoj mreži za beskućnike, Plavom telefonu i Fondu 5.5 ili prijavom za volontiranje u jednoj od organizacija. Donirati se može i putem KEKS Pay aplikacije u svega nekoliko klikova. Više informacija pronađite na dobriljudi.ozujsko.com.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije