Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pale na 17,55 $

Zuckerberg neće prodavati dionice Facebooka godinu dana

Facebook
AFP/PIXSELL
05.09.2012.
u 10:17

Analitičari i ulagači zabrinuti su za sposobnost tvrtke da generira prihod od korisnika koji pristupaju internetskoj stranici na svojim mobilnim uređajima

Mark Zuckerberg, u pokušaju da učvrsti povjerenje ulagača, kazao je kako neće prodavati svoje dionice Facebooka najmanje godinu dana, javlja BBC. Zuckerberg je to najavio nakon što su dionice pale na najnižu razinu od 17,55 dolara u utorak.

Zuckerberg je vlasnik 444 milijuna dionica Facebooka, a uz to ima mogućnost izdavanja još 60 milijuna. Dionice Facebooka pale su gotovo za 50 posto otkad je kompanija postala javna u svibnju ove godine.

Analitičari i ulagači zabrinuti su za sposobnost tvrtke da generira prihod od korisnika koji pristupaju internetskoj stranici na svojim mobilnim uređajima. Naime, prostor na zaslonima tih uređaja u usporedbi s tradicionalnim stolnim računalima manji je, pa je teže plasirati oglase. Budući da sve više korisnika pristupa stranicama s mobilnih uređaja, postoje strahovi da se rast prihoda od oglašivača još više uspori, što nije dobro za Facebook jer je prihod od reklama jedan od najvećih doprinositelja ukupnim prihodima tvrtke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije