Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
T-HT konferencija

"Znanjem rastemo" dovelo nobelovce u Zagreb

yunus
Goran Stanzl/VLM
01.10.2009.
u 12:11

Yunus je okupljenima na T-HT-ovoj konferenciji govorio o svojem viđenju kapitalizma i društva općenito, a i danas je zagovornik održivog tzv. social businessa.

U povodu druge godišnjice najveće inicijalne javne ponude dionica T-HT-a u Zagrebu održana konferencija pod nazivom "Zajedno rastemo", na kojoj su gosti bili nobelovac profesor Muhammad Yunus, utemeljitelj banke Grameen, poznat kao bankar siromašnih, čovjek koji je u Bangladešu sredinom sedamdesetih pomogao siromašnima kroz mikrokredite koje im komercijalne banke nisu htjele odobriti.

Yunus je okupljenima na T-HT-ovoj konferenciji govorio o svojem viđenju kapitalizma i društva općenito, a i danas je zagovornik održivog social businessa, socijalnih tvrtki kojima cilj nije profit nego postizanje društvenog dobra i pomoć osjetljivim članovima društva.

Drugi ugledni gost, profesor Dan Ariely govorio je o području ljudskog ponašanja u svim vrstama poslovnog, ekonomskog i privatnog okruženja. Otvarajući konferenciju, prvi čovjek Hrvatskog telekoma Ivica Mudrinić rekao je kako je današnja konferencija odlična prilika za preispitivanje odnosa prema kapitalizmu, materijalnom, poslu i radnicima općenito.

- Ovim putem, dovodeći u Zagreb ugledne goste, željeli smo pokloniti znanje, jer znanje je nešto najvrjednije što se pokloniti može - zaključio je Mudrinić.

Ključne riječi

Komentara 2

HV
hdz=Veleizdaja
13:23 01.10.2009.

i onda su negdje čuli da im svima zajedno mozgovi vrijede jedno 7 eur-a ! to je ta zemlja znanja !

RO
romictea
12:30 01.10.2009.

Mudricevo znanje je neizmjerno vrijedno kao i njegovi patenti koje je poklonio - prodao Hrvatskoj za stan i polozaj. Istina on je kasirao a Hrvatska popusila kao i sa mnogimsa velikani koji su opljackali hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije