Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Žito i M SAN kupuju Vupik, a Ovčaru prebacuju u vlasništvo države

ovcara
Marko Lukunić
22.10.2009.
u 14:00

Spomen obilježje Ovčara u Vukovaru bez naknade će se prenijeti u vlasništvo Republike Hrvatske ili institucije koju ona odredi.

Tvrtke Žito Osijek i M SAN ulaganja predale su zajedničku ponudu za kupovinu vukovarskog Vupika, a pored ispunjenja svih uvjeta traženih natječajnom dokumentacijom, predali su i izjavu kojom potvrđuju da će radnicima, bez naknade prenijeti kontrolni paket od 25 posto plus jednu dionicu, a Vukovarskim braniteljima osam posto dionica Društva. 

Ujedno se obvezuju Spomen obilježje Ovčara u Vukovaru bez naknade prenijeti u vlasništvo Republike Hrvatske ili institucije koju ona odredi.  

Ovo je simbolični znak poštovanja prema gradu heroju Vukovaru i njegovim braniteljima koji su se žrtvovali za boljitak i spas suverenosti Republike Hrvatske. 

Umalo privatizacijska sramota

Ubrzani postupak privatizacije Vupika zamalo je postao najveća privatizacijska sramota nakon devedesetih godina i primjer neplanskog rada odgovornih institucija.

Manje dijelove zemljišta nisu prethodno izvlastili iz Vupika, pa je postojala realna mogućnost da budući kupac postane vlasnik Spomen doma Ovčara, odnosno mjesta gdje su posljednji put zajedno bili zatočeni branitelji i ranjenici prije strijeljanja na Ovčari.

Spekuliralo se da bi vlasnik Vupika pa tako i zemljišta na Ovčari mogao postati srbijanski tajkun Milan Mišković jer se, uz Todorićev Agrokor, i njegova tvrtka Delta spominjala kao mogući kupac.

Ključne riječi

Komentara 3

DO
doloreslambasa
17:29 22.10.2009.

to je i za očekivati jer je Stipo Matić ( vlasnik M_San-a ) i sam hrvatski branitelj i čestit čovjek. Samo se bojim da će gazda todorić preveslat i njega i vukovarce

LA
laki
16:11 22.10.2009.

Barem je netko u ovoj državi sposoban i željan pomoći, svaka čast!

JG
jura_grozni
08:50 23.10.2009.

radnici VUPIK-a su već jednom dobili dionice koje im je VUPIK otplatio i odmah su ih poprodavali, pa sad još jednom dobiju dionice koje će opet isti dan prodati a onda pomagajte, zašto bi iko ikom išta dao kad see dobiveno jaaaaaako malo cijeni. i da opet tko je odgovoran za situaciju u VUPIKU? pa bivši neki tamo. \"Izija vuk tovara\" opet. imamo najgladnijeg vuka na svijetu ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije