Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONFERENCIJA

Žene poduzetnice mijenjaju svijet!

Žene u poduzetništvu
Thinkstock
12.03.2015.
u 13:47

Na konferenciji Poslovnog dnevnika Žene u poduzetništvu koja će se održati 2.travnja u Kongresnom centru Forum raspravljat će se o dosezima nacionalne aktivne politike poticanja ženskog poduzetništva.

U samo 5 godina, točnije od 2008. do 2013.godine broj žena među poduzetnicima uvećao se sa 18 na 25 posto, no prostora za napredak i dalje ima napretek. Lynne Franks, vodeća britanska stručnjakinja za osnaživanje žena u poduzetništvu i sama uspješna poduzetnicu i autoricu brojnih knjiga o temi osnaživanja žena na tržištu rada posljednjih 18 godina radi na mnogim projektima u kojima sudjeluju žene i time osnažuje njihovu moć i položaj.

Hrvatskim poduzetnicama je poručila da se ako žele biti u poduzetništvu pripreme na težak rad i dugotrajan proces te tvrdi da će taj put biti lakši ako svoje iskustvo podijelite s nekim u sličnoj situaciji.

˝ Cijela priča počinje sa samopouzdanjem i uvjerenjem da baš vi možete stvoriti posao iz svojih snova. Nipošto se nemojte osjećati kao da se morate ponašati poput muškarca samo zato što živite u muškom svijetu. Mislim da žene trebaju biti angažiranije jedne s drugima u međusobnoj suradnji. Moramo djelovati kao povezana kritična masa koja se mora slušati neovisno o tome radi li se o glasovanju, tome kako ćemo trošiti naš novac , načinima na koji ćemo biti potrošačice ili ako odlučimo biti poduzetnice˝, kaže Lynn Franks.

Kako kaže Franks, u stvarnosti je vrlo mali broj žena uistinu u vodstvu bilo da je riječ o politici, poslu ili bilo kojem drugom području života.

˝Riječ je o promjeni koja se odvija vrlo sporo, ali barem se o tim promjenama počelo pričati. Postale su tema razgovora svugdje na svijetu gdje sam do sada bila i to je ono što je najvažnije. Sada moramo taj razgovor pretvoriti u akciju Iako je u pitanju vrlo spor proces, to bi nam svima trebao biti glavni izazov i zadatak˝, zaključila je Franks.

Na konferenciji Poslovnog dnevnika Žene u poduzetništvu koja će se održati 2.travnja u Kongresnom centru Forum raspravljat će se o dosezima nacionalne aktivne politike poticanja ženskog poduzetništva te formulirati jasne preporuke za daljnji napredak po tom pitanju u Hrvatskoj.

Prva panel diskusija Treba li nam nova startegija razvoja ženskog poduzetništva bavit će se razmatranjem učinka Vladine Strategije razvoja ženskog poduzetništva u Republici Hrvatskoj u razdoblju od 2010. do 2013. te formuliranjem mogućih ciljeva nove strategije do 2020. godine.

Druga panel diskusija Ženski start up- tehnologija u službi emancipacije pokazat će kakva su iskustva uspješnih mladih hrvatskih poduzetnica te kako doodatno potaknuti ovaj pozitivan trend.

Ne propustite konferenciju! Više informacija saznajte ovdje.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije