Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSRNULI DIV

Željko Žderić: Konstruktor je posao u Dohi završio, nismo ništa dužni!

'12.06.2009.,Split,Hrvatska - Zeljko Zderic,glavni direktor Konstruktora Photo: Ivana Ivanovic/Vecernji list'
'Ivana Ivanovic/Vecernji list'
14.03.2012.
u 20:50

– Imamo certifikat katarskog investitora, koji je nama bio vrlo zadovoljan – tvrdi direktor Konstruktora.

– Konstruktor inženjering neće ostati bez upravne zgrade u Splitu! Mi smo ugovoreni posao u Kataru završili, predali objekt i od investitora dobili certifikat da smo radove obavili na najbolji mogući način! – tvrdi to Željko Žderić, direktor Konstruktor inženjeringa, oštro opovrgavajući napise u medijima da će posrnuli splitski građevinski div ostati bez upravne zgrade u Svačićevoj ulici jer nije dovršio radove na cestovnom raskrižju na ulazu u Dohu, glavnom gradu Katara, zbog čega će investitor aktivirati bankovno jamstvo na 17,2 milijuna američkih dolara.

– To je laž! Posao smo odradili, investitor je iznimno zadovoljan, nema govora o nekakvim naplatama hipoteka. Dapače, puni su komplimenata, kažu da smo najbolji od svih izvođača s kojima su radili – tvrdi Žderić.

Ured u Dohi radi

Tvrdnje da su radnicima Konstruktor inženjeringa uskraćene vize u Kataru odakle su morali otići, Žderić također decidirano negira.

– Naš ured u Dohi radi! Zašto bi ljudi bili istjerani?! – kaže Žderić.

Od glavnog inženjera projekta u Dohi Borisa Vuka dobili smo elektroničkom poštom potvrdu o završetku posla koju im je izdala katarska Agencija za javne radove (ASHGHAL).

Račun je blokiran

Kao dokaz da je sve u redu, Vuk nas upućuje na internetsku stranicu katarskih novina \"Gulf Times\", na kojoj je 27. rujna 2010. objavljen tekst o otvaranju zadnje faze industrijskog prometnog čvora u Dohi koji je sagradila hrvatska tvrtka Konstruktor inženjering.

No, bez obzira na posao u Kataru, Konstruktor danas ima velikih teškoća. Račun mu je blokiran, kasni s plaćama radnicima, nema za repromaterijal i gorivo. Radnici su prošli tjedan na nekim gradilištima prestali raditi. U petak je isplatom dijela plaće izbjegnut generalni štrajk, ali Žderić je optimist.

– Stvari se razvijaju dobro. Situacija je dosta komplicirana pa o detaljima ne mogu govoriti ovako na brzinu, telefonski, ali očekujem da ćemo i to prebroditi – rekao je Žderić, kojega je naš poziv zatekao na putu.

Komentara 4

BR
brle
21:33 14.03.2012.

pa naravno, mozda su i zavrsili taj neki posao, ali radnici nece dobiti place nikada, jer su "majstori s mora" vjerojatno lovu podjelili sa sobom, a ti radnici ne rade za tu firmu koja je lovu dobila u dohi vec za tko zna koji konstruktor. nesto poput dinama, jer su igraci igrali za neku croatia zagreb, na adresi u maksimiru, a ne za dinamo koji vodi mamic. i hrvatski san se nastavlja, samo se mjenjaju reziseri....

NE
neverane
21:34 14.03.2012.

Tip je pretvorbeni muljator .Ne vjerujem mu,trebalo bi čuti i drugu stranu.Nešto mi govori da je razlika u samo 360 stupnjeva.

OB
-obrisani-
22:32 14.03.2012.

ovom zdericu ne virujem ni slovo a kamoli koju ric....))) nije mi jasno zasto bi ti biznismeni iz katara prevalili pola svita da bi se parnicili s njim?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije