Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči skupštine

Zbog stavova o Agrokoru uprava Mercatora podnijela ostavku

'biznis 02.04.2008 Ziga Debeljak, Andrej Vizjak, predstavitev knjige Competing against scale, Hotwel Union, Ljubljana, foto: Bostjan Tacol'
'Bostjan Tacol'
30.03.2012.
u 08:26

Slovenski mediji predviđaju da će na današnjoj skupštini biti vrlo burno

Kompletna uprava slovenskog Mercatora na čelu sa Žigom Debeljakom, a u kojoj su još  Melita Kolbazen, Vera Aljančič Falež, Peter Zavrč, Stanka Čurović, Aleš Resnik i Jože Sedar, podnijela je sinoć neopozive ostavke, pišu slovenske Finance.

Zanimljivo je da su odstupili večer uoči održavanja skupštine koja će se održati danas, a slovenski mediji predviđaju da će biti vrlo burno.

Kao razlog odstupanja uprava navodi neslaganje s vlasnicima, a istaknuli su kako će u tvrtki ostati još najduže šest mjeseci, osim ako se vlasnici drugačije ne očituju.

Dosadašnji čelni čovjek uprave Mercatora Žiga Debeljak kao glavni razlog neslaganja uprave i vlasnika navodi različitosti u pogledu na na prodaju Mercatora Agrokoru Ivice Todorića. Kazao je kako uprava želi da se Mercator još snažnije razvija, a sada će odgovornost morati preuzeti vlasnici.

 

Komentara 25

LO
lojtra1
09:01 30.03.2012.

Očito je da Todorić želi merkator i da će ga kupiti \"u pola cijene\". Pitanje je da li vrijedi i toliko.

Avatar todorben
todorben
09:02 30.03.2012.

Makar propali nedajte se Todoriču!

FA
Fantom47
09:56 30.03.2012.

Todorić je već sada prenapuhani balon, napuhan još iz doba stjecanja vlasništva za jednu kunu. Sva je sreća da u Hrvatskoj postoji i druga trgovina ako ovaj balon pukne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije