Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wall Street

Zbog slabih kvartalnih rezultata gotovo bez promjena

stock
Arhiva Vl-a
27.10.2010.
u 09:09

Među dobitnicima dana zaslugom odličnih rezultata bio je Ford koji je ojačao 1,5 posto na krilima šestog uzastopnog kvartala s rastom dobiti.

Američki indeksi jučerašnji su dan zaključili s minimalnim promjenama, unatoč podacima o rastu povjerenja potrošača. Na to su utjecali i slabiji kvartalni rezultati kompanija od očekivanih te slabe brojke s tržišta nekretnina.

Dow Jones lagano je ojačao - samo 0,05 posto, na 11.169,46 bodova, S&P 500 0,02 boda, na 1.185,64 boda dok je Nasdaq bio najveći dobitnik rastom od 0,26 posto, sa 2,497,29 bodova.

Bank of America napokon je među dobitnicima rastom od 1,25 posto. Dow Jones predvodili su Microsoft s rastom od 2,8 posto te American Express s rastom od 2 posto. CBOE index volatilnosti porastao je iznad 20 bodova.

ArcelorMittal potonuo je 5,4 posto, a U.S. Steel 3,4 posto. AK Steel je pao 4 posto. Farmaceutski div Bristol-Myers Squibb ostvario je u trećem tromjesečju slabije prihode nego što se očekivalo, pa je dionica pala 1,1 posto. I cijena dionica DuPonta pala je za 1 posto, premda je taj proizvođač kemikalija ostvario bolje kvartalne rezultate od očekivanih. 

Među dobitnicima dana zaslugom odličnih rezultata bio je, pak, Ford koji je ojačao 1,5 posto na krilima rezultata - šestog uzastopnog kvartala s rastom dobiti te najboljim trećim tromjesečjem od 1990.

U bankarskom sektoru UBS je pao 5,3 posto. Coachu su dionice rasle 11,9 posto, što je povuklo i ostatak maloprodajnog sektora u plus pa je Abercrombie & Fitch skočio 4,8 posto dok je Macy's ojačao 2,2 posto.

Sony je, pak, ojačao 1 posto nakon što su objavljene spekulacije prema kojemu bi kompanija mogla biti metom preuzimanja Applea (-0,3%).

Ipak, da su ulagači oprezni, pokazuje mršav obujam trgovanja. Na Wall Streetu, American Stock Exchangeu i Nasdaqu protrgovano je sa 7,3 milijarde dionica, dok je u dosadašnjem dijelu godine prosječan dnevni promet iznosio 8,7 milijardi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije