Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natječaj

Zbog propusta Hidroelektra zamalo ostala bez posla u Srbiji

autocesta
Pixsell
09.04.2010.
u 14:26

Hidroelektrina ponuda zbog nemara nije stigla do nadležnog ministra. Iz hrvatske tvrtke nisu željeli davati nikakve komentare na otvaranje ponuda

Pregovori oko međunarodnog tendera o izgradnji autoceste Horgoš-Novi Sad u Srbiji, na koji se javila i zagrebačka Hidroelektra niskogradnja poništeni su jer uredno predana ponuda hrvatske tvrtke nije stigla do kabineta srbijanskog ministra za infrastrukturu Milutina Mrkonjića.

Ponuda nije stigla

Kako prenose srbijanski mediji, ponuda Hidroelektre niskogradnje uredno je stigla u pisarnicu Vlade Srbije u srijedu ujutro, no nitko je nije proslijedio nadležnom ministru do završetka postupka otvaranja ponuda, pa je ministar smatrao kako je hrvatska tvrtka odustala od natječaja. Kada je shvatio da je riječ o propustu, Mrkonjić je poništio postupak. Kako doznajemo iz izvora bliskih srbijanskoj Vladi, novo otvaranje ponuda za izgradnju spomenute autoceste trebalo bi se održati u ponedjeljak.

Nemaju komentara

Iz Hidroelektre niskogradnje za Večernji su list rekli da nemaju komentar na situaciju koja se dogodila prilikom otvaranja ponuda te kako za sada ne mogu reći hoće li se ponovno javljati na natječaj. Osim hrvatske Hidroelektre niskogradnje na natječaj se javila srbijanska Nibens grupa, na čelu koje je tvrtka Beograd, te slovensko Primorje. Ovo je inače drugi put da se razmatraju ponude ovih triju tvrtki koje se natječu za izgradnju 110 kilometara autoceste od Horgoša do Novog Sada. Na prošlom tenderu sredinom veljače srbijanski konzorcij dao je najbolju ponudu, ali je navedeno kako će predložena cijena od 9,97 milijardi dinara biti naknadno usklađena s inflacijom. Hidroelektrina ponuda iznosila je 11,55 milijardi dinara, dok je Primorje ponudilo izgradnju za 13,47 milijardi dinara.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Azriel
Azriel
21:01 10.04.2010.

nije novinar nepismen. riječ Tender zamjenjuje izraz međunarodni javna nabava roba i usluga... Prije se radi o siromaštvu hrvatskog jezika koji je 70 godina bio mrtav jezik...... nebuš to nikad našao u ni jednom rječniku, nego je to uobičajeno....

OB
-obrisani-
21:51 10.04.2010.

Vrijeme je krize. 330000 ljudi je nezaposleno. Mi (www.gdi-wealth.ws) Vam nudimo priliku da se izvučete iz dugova i osigurate visoke mjesečne prihode. Drugi zarađuju. Zašto ne biste i Vi?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije