Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incident

Zaštitari spriječili ulazak šefa Uprave na Skupštinu RIZ-a

RIZ Odašiljači (1)
Foto:
1/3
31.08.2012.
u 16:58

Novi članovi Nadzornog odbora su Vesna Čizmar, Marijan Rošić i Drago Dominić, a predložio ih je AUDIO

Glavna skupština RIZ Odašiljača imenovala je nove članove Nadzornog odbora – Vesnu Čizmar, Marijana Rošića i Dragu Dominića, koje je predložila Agencija za upravljanje državnom imovinom, odnosno Vlada kao većinski vlasnik tvrtke sa 64 posto udjela. Odluci se protive predstavnici malih dioničara, to jest zaposlenici RIZ-a, jer je, tvrde, AUDIO na Skupštinu došao s protuprijedlogom na svoj ranije u Narodnim novinama objavljeni prijedlog, što je, poručuju, nelegalno.

U prvom prijedlogu AUDIO-a jedan od članova NO-a trebao je biti Krešimir Štih, no umjesto njega imenovana je Vesna Čizmar. Zaštitari su zabranili ulazak na Glavnu skupštinu predsjedniku Uprave Robertu Inkretu zbog čega je intervenirala i policija. Inkret nam je rekao da je podnio kaznenu prijavu protiv  dvojice "odmetnutih" članova uprave Milića Bijelića i Stjepana Planinića, glavne sindikalne povjerenice Marine Glokević te predstavnika zaposlenika Branka Banjca koji odbijaju podržati prijedloge Vlade nazivajući ih političkim kadroviranjem. Traže radničko dioničarstvo i od lipnja priječe Inkretu ulazak u tvrtku, pa ga, kažu, zbog toga nisu pustili ni na skupštinu.

No, izborom novih članova NO-a, Vlada će ipak uspjeti preuzeti u ruke svoj većinski dio upravljačkih prava te izmijeniti Upravu, kako je to odlučila još u travnju – Kamila Vranu imenovala je za predsjednika Uprave, a dosadašnjeg predsjednika Roberta Inkreta i Roberta Hirca za članove.

Komentara 7

CH
chemica
20:31 31.08.2012.

Da neki od privatnih vlasnika ima 64% dionica silom bi preuzeo upravljanje tvrtkom. Država koja ima na raspolaganju policiju i vojsku to nije u stanju?! Ima mogućnost zaštititi imovinu kojoj su vlasnici građani RH, a to ne čini?! Da li bi to Zoki ili Slinić napravili i da je tvrtka NJIHOVA? Slegnuli ramenima i nek se riješi "po duhu svetomu"? Ako se uspiju imenovati članovi NO koje predlaže 64%-tni vlasnik...AKO?! Kako bi bilo da politička stranka koja dobije 64% glasova na izborima ne uspije preuzeti vlast u državi? To se baš i ne bi zvalo demokracijom, kao što se ni ovaj igrokaz sa skupštinom dioničara ne može nazvati pravnom državom. Jadna je to Hrvatska. Linićeva. Za ovu sramotu bar nije kriv HDZ.

ĆA
ćaćaća
21:53 31.08.2012.

znači partija je zasjela na pozicije gdje će se moći guliti u vlastite džepove..zbilja ih je teško skužiti..i to pod okriljem zemljice..

IS
ispravakntcnavoda
18:58 31.08.2012.

Divlji zapad na način RIZ-ove dosadašnje uprave. Ne poštuju odluku države, ali bi rado da im pomaže kad upadnu u g...a

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije