Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rast od 10,23 posto

Zarada od turizma u prva četiri mjeseca 4,6 milijarde kuna!

more, plaža
Nel Pavletic/PIXSELL
23.06.2013.
u 10:27

Prihodi u djelatnostima pružanja smještaja, pripreme i usluživanja hrane te u djelatnosti putničkih agencija i organizatora putovanja iznosili su 4,6 milijarde kuna

Ukupni financijski prihodi u djelatnostima pružanja smještaja, pripreme i usluživanja hrane te u djelatnosti putničkih agencija i organizatora putovanja u prva su četiri mjeseca 2013. godine iznosili 4,6 milijarde kuna što, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, predstavlja rast od 10,23 posto, izvijestili su iz Ministarstva turizma pozivajući se na nedavno objavljene financijske podatke Ministarstva financija, odnosno Porezne uprave.

"Gledajući po kategorijama, pravne i fizičke osobe ukupno su, primjerice, u djelatnosti pružanja smještaja u hotelima i sličnim objektima u prva četiri ovogodišnja mjeseca ostvarile prihod od 1,47 milijarde kuna ili 2,4 posto više u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. U isto su vrijeme kampovi uprihodili 37,96 milijuna kuna, odnosno 5,4 posto više prihode, a turoperatori 72 milijuna kuna ili 19,2 posto više prihoda u odnosu na isto razdoblje prošle godine", navodi se u priopćenju Ministarstva turizma.

>> Hrvatska jedna od top 10 destinacija Lonely Planeta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije