Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plaće idu u nebo, Slovenci ograničili primanja u tvrtkama kojima pomaže država

Zagrepčanin lani zaradio milijun eura - gotovo 140 prosječnih plaća

lova-test
Arhiva VL
19.10.2009.
u 19:13

Prema podacima Ministarstva financija, dotični je zaradio 7,3 milijuna kuna, oko 610 tisuća kuna mjesečno.

U Hrvatskoj je lani najveću plaću, od oko milijun eura, prijavio Zagrepčanin koji živi od nesamostalnog rada.

Rekorderi iz Zagreba
Prema podacima Ministarstva financija, dotični je zaradio 7,3 milijuna kuna, oko 610 tisuća kuna mjesečno. Primanja ovog sretnika dosežu gotovo 140 prosječnih plaća u Hrvatskoj. Poreznoj upravi, koja je ove godine isplatila više od 1,5 milijardi kuna povrata preplaćenog poreza na dohodak, preostaje još oko deset posto neobrađenih prijava, od ukupno 1,08 milijardi, pa postoji teoretska šansa da ga netko i pretekne.

Od 20 najvećih plaća u Hrvatskoj u rasponu između 3,3 i 7,3 milijuna kuna, čak je 16 s područja Zagreba, dvije iz Splita te po jedna iz Rijeke i Zadra.

Šefu sto minimalaca

Istodobno, Slovenci su odlučili posebnom uredbom ograničiti zarade menadžera poduzeća u državnom vlasništvu i onih koji primaju pomoć države za izlazak iz recesije. Primanja im ne smiju biti veća od pet prosječnih plaća tvrtke u kojoj rade. Ograničenja nema za tvrtke koje nisu u vlasništvu države, niti primaju pomoć.

U Deželi je lani članovima uprava 200 poduzeća isplaćeno oko sto milijuna eura bruto plaća, a 26,6 milijuna eura dobilo je sto najbolje plaćenih menadžera.

Sa 776 tisuća eura zarade u vodstvu je čelnik tvrtke Primorje Dušan Črnigoj, čija je plaća sto puta veća od minimalca njegova radnika, dok je uprava Nove Ljubljanske banke ukupno zaradila 2,1 milijun eura. Šefu Mercatora Žigi Debeljaku isplaćeno je 382 tisuće eura, Franji Bobincu iz Gorenja 342 tisuće eura, Igoru Bavčaru iz Istrabenza 275 tisuća eura, Bošku Šrotu iz Pivovarne Laško 229 tisuća eura, a Binu Kordežu iz Merkura 225 tisuća eura.

Ključne riječi

Komentara 19

ZA
zagrepcaninb
19:54 19.10.2009.

Kladim se u milion eura da je zarada vezana za burzu i dionice. Ima li koga tko prihvaća okladu?

JM
Juraj_MALI
23:46 19.10.2009.

A radi ZG holding i drugovi iz SDP-a, a ti narode plaćaj.

JM
Juraj_MALI
20:07 19.10.2009.

Ovo se samo treba zahvaliti ZG holdingu i Bandiću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije