Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
javna dražba

Zagrebački poduzetnik Milan Carić kupio DTR za 890.000 kuna

dtr
Zarko Basic/PIXSELL
27.05.2013.
u 11:17

DTR je zajedno s partnerom odvjetnikom Antom Nobilom preuzeo u tijeku predstečajne nagodbe te tvrtke u kojoj radnici nisu primili dvije plaće i zbog čega su u štrajku dva tjedna.

Zagrebački poduzetnik Milan Carić postao je vlasnik 65,45 posto dionica zgrebačke tvornice rublja (DTR). Dionice je kupio na javnoj dražbi u ovršnom postupku, a za većinski paket te posrnule tvrtke platio je 890.000 kuna, odnosno 12,60 kuna po dionici, te je tako spasio od vjerojatnog stečaja.

Milana Carića sjećaju se zagrebački poduzetnici starije generacije. Osamdesetih godina bio je poznat ugostitelj, a vodio je tada jedini od diplomacije priznati restoran Tiffany na zagrebačkom zelenom valu, te nekoliko kockarnica. Posljednjih dvadeset godina prebacio se na nekretninski posao i vlasnik je više zgrada, dućana i građevinskih zemljišta. Iako se nakon kupnje DTR-a posumnjalo u njegove namjere, misleći prije svega da je ta namjera domoći se nekretnina, no njegovi poznanici kažu da to ne stoji, jer tvronica je smještena na livadi u mjestu pored Dugog Sela. Tvrde da i nije povezan s kriminalnim radnjama, što se također već spominje, štoviše, da iza sebe nema niti jedan kazneni niti prekršajni postupak.

DTR je zajedno s partnerom odvjetnikom Antom Nobilom preuzeo u tijeku predstečajne nagodbe te tvrtke u kojoj radnici nisu primili dvije plaće i zbog čega su u štrajku dva tjedna. Na prvom ročištu u predstečajnoj nagodbi utvrđen je dug DTR-a od 6,5 milijuna kuna.

Nobilo nam je potvrdio da plan za restrukutiranje imaju i sastoji se od tri faze. – U prvoj ćemo fazi osigurati lohn poslove za inozemstvo, zatim bi obavili rebrendiranje tvrtke, a poznati znak dimnjačara znan u cijeloj bivšoj Jugoslaviji pomogao bi da se i vratimo u početku na ta tržišta, s modnim linijama za žene i muškarce. S obzirom na sve veću raširenost modnih kreatora u zemlji, plan nam je svake godine ponuditi jednom od kreatora sudjelovanje u izradi kreacija za DTR. U konačnici morat ćemo i preurediti dućane – rekao je Nobilo potvrdivši da su strani partneri već kontaktirani i čekaju se ugovori koji će osigurati poslove. Također, kaže, povećat će plaće radnicima koje sada iznose svega 2200 kuna.

>>Pročitajte potresno pismo kćeri radnice DTR-a u štrajku

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije