Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glavna skupština

Zagrebačka pivovara ostvarila dobit od 196,4 milijuna kuna

zagrebačka pivovara
Boris Ščitar
01.04.2010.
u 13:50

Uprava je u pozivu na skupštinu izvijestila da dobit neće iplatiti dioničarima kao dividendu, nego će je rasporediti u zadržanu dobit društva. Odlučivat će se i o izvrštavanju njezinih dionica sa Zagrebačke burze.

Uprava Zagrebačke pivovare sazvala je glavnu skupštinu za 12. svibnja na kojoj će se odlučivati o izvrštavanju njezinih dionica sa Zagrebačke burze. Ta je vijest zaslužna za veliko trgovanje dionicom Zagrebačke pivovare koja je srijedu završila s prometom od 7,2 milijuna kuna.

Uprava u pozivu skupštini predlaže da usvoji odluku o povlačenju redovnih dionica Zagrebačke pivovare s redovitog tržišta Zagrebačke burze. Društvo se obvezuje da će od svih dioničara koji na skupštini glasaju protiv izvrštenja s burze otkupiti njihove dionice uz pravičnu naknadu koja će se izračunati tako da se "prosječna cijena dionica ostvarena na redovitom tržištu Zagrebačke burze izračuna kao ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih na redovitom tržištu Zagrebačke burze u zadnja tri mjeseca prije dana objave poziva za glavnu skupštinu u glasilu društva".

Pretpostavlja se da je do ovakve odluke uprave došlo zbog nedavnih vlasničkih promjena u Pivovari. Podsjetimo, Zagrebačku pivovaru lani je kupila equity tvrtka CVC Capital Partners od njenog prijašnjeg vlasnika Anheuser-Busch InBeva. Nešto kasnije CVC Capital Partners je objavio i ponudu za preuzimanje ostalih dionica Pivovare, koju je prihvatilo 286 dioničara, pa je CVC došao do još 15 posto Zapija. Sada CVC ima 86,92 posto dionica.

U pozivu za skupštinu Uprava Zagrebačke pivovare izvijestila je da dobit društva u iznosu od 196.406.243,76 kuna neće iplatiti dioničarima kao dividendu, nego će je rasporediti u zadržanu dobit društva.

Ostavku na mjesto člana Nadzornog odbora Pivovare podnio je Baruh Benun, a na njegovo je mjesto izabrana Rumunjka Marilen Kenington, koja obnaša funkciju izvršne direktorice za ljudske resurse, pravne i korporativne poslove Starbeva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije