Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Potrošač

Zagrebačka banka uvela plaćanje na internetu metodom biometrijske autentifikacije

Klijenti Zagrebačke banke od sada svoja plaćanja na internetu mogu obavljati još brže i sigurnije
01. prosinca 2020. u 11:49 368 prikaza
Zagrebačka banka
Pogledajte galeriju 1/2

Kako bi svojim klijentima dodatno olakšali korištenje kartica na internetu, a pritom se pridržavali najvišeg stupnja sigurnosti, Zagrebačka banka uvela je plaćanje metodom 3D Secure biometrije.

Metoda tzv. biometrijske autentifikacije je globalni standard sigurnosti koji klijentu omogućuje pouzdano prepoznavanje, odnosno autentifikaciju kao krajnjeg korisnika kartice. Temelji se na povezivanju dvaju neovisnih elementa prepoznavanja; prvi element je biometrijsko prepoznavanje nekog obilježja, npr. prepoznavanje otiska prsta ili lica, a drugi element je mobilni uređaj s instaliranim m-tokenom na kojem je aktivirana mogućnost biometrijske autentifikacije. Usluga korištenja m-tokena kao i aktivacija biometrijske autentifikacije je besplatna.

Zagrebačka banka | Autor :

Uvođenjem ove funkcionalnosti smanjuje se vjerojatnost zloupotrebe kartica, a klijenti prilikom plaćanja na internetu više neće morati prepisivati kodove s tokena na web stranicu i obrnuto.

Detaljne upute o postavljanu 3DS biometrije na svoje mobilne uređaje, pročitajte na službenim stranicama Zagrebačke banke.

ČULA JE I BOLJIH
Josipa Lisac o izvedbi himne Lady Gage: 'Nije ona tako strašna pjevačica'
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti