Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomaže oglašivanju

Zagreb-plakatu Bandić dao šest milijuna kuna kredita

bandić
Marko Prpić
23.10.2009.
u 23:26

Kao jedini član Skupštine Zagrebačkog holdinga koji je uz Todorićev Agrokor vlasnik tvrtke, Bandić je zagrabio u gradsku blagajnu

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odobrio je šest milijuna kuna kredita Zagreb-plakatu.

Bandić, kao jedini član Skupštine Zagrebačkog holdinga, donio je odluku kojom se tvrtki u suvlasništvu Holdinga i Agrokora s devet na šest milijuna kuna umanjuje godišnja naknada koju je dužna uplatiti u proračun Grada Zagreba zbog oglašivanja na javnim 
površinama i nekretninama u gradskom vlasništvu.

Budući da je naknada smanjena za ovu i iduću godinu, Bandićeva pozajmica Zagreb-plakatu iznosi šest milijuna kuna. Gradonačelnik je objasnio da je pozajmicu odobrio zbog teškog stanja na tržištu oglašivanja i otežanog dobivanja novca za investiranje u novu opremu “u cilju razvoja, stabilna poslovanja i solidne likvidnosti”.

Zagreb-plakat je ove godine u novu opremu planirao uložiti 8,4 milijuna kuna, no zbog financijske krize nije uspio pronaći nijednu leasing kuću koja bi mu odobrila leasing za opremu.

Pitanje je, međutim, zašto se pozajmica odobrava u jeku recesije iz gradske, sve praznije blagajne, a ne iz blagajne drugog suvlasnika, Agrokora.

Zbog nemogućnosti ulaganja u novu opremu, Zagreb-plakat je u prvom polugodištu 2009. godine imao 25 posto manji prihod u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Komentara 26

CA
Capolo
23:38 23.10.2009.

E da je bar „samo“ 6 milijuna, a gdje su provizije drugovima iz partije. Sve se to ide sa blagoslovom šefa stranke Milanovića.

52
52x700
23:47 23.10.2009.

sad shvaćam zašto vršioci vlasti u zagrebu se goste novim stanovima i autima, ali siguran am da tu ima još puno, puno protuzakonitih radnji.

PO
poduzetnik
00:43 24.10.2009.

Gradonacelnice, kad se covjek nalazi u dubokoj vodi , najbolje mu je da drzi usta zatvorena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije