Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prilagodili uvjete

Za šefove u Hrvatskim vodama postavili članove SDP-a i prijatelje

'22.03.2012., Ulica grada Vukovara 220, Hrvatske vode, Zagreb - Svecanost povodom Svjetskog dana voda na kojem se predstavljao i program investicija za vodno gospodarstvo. Ivica Plisic urucio je zahva
'Goran Stanzl/PIXSELL'
14.09.2012.
u 13:15

Za direktora vodogospodarskog odjela nije više potrebna isključivo hidrotehnička struka pa to sad može biti i pravnik i ekonomist

Hrvatske vode nedavno su preko javnih natječaja izabrale šest novih direktora vodogospodarskih odjela (VGO), no prije toga su promijenile svoj pravilnik o unutarnjem ustrojstvu kako bi mogli uvjete tih natječaja prilagoditi pojedinim kandidatima.

Tako su novi direktori u Hrvatskim vodama postala dva člana SDP-a, dok su ostali povezani prijateljski ili rodbinski s članovima te stranke i njezinih koalicijskih partnera.

Vodio zatvoreni hotel

Izmjenama Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu tako su promijenjeni uvjeti da direktor mora biti hidrotehničke struke i da mora imati pet godina iskustva u vodoprivredi na rukovodećim mjestima. Novi uvjeti su bili: pravna, prirodoslovna, tehnička ili ekonomska struka te pet godina iskustva na rukovodećim mjestima bilo gdje.

S takvim uvjetima direktor VGO-a Osijek mogao je postati Siniša Kukić, koji je pravnik, ali i član SDP-a. Njegovo je imenovanje već bilo pobudilo pozornost osječkog HDZ-a koji je upozorio na tu namještaljku. Kukić je bio direktor zatvorenog hotela Dunav u Vukovaru pa osim što je zadovoljio pravnu struku iz uvjeta, zadovoljio je i uvjet o rukovodećim poslovima. I novoimenovani direktor VGO-a srednja i donja Sava Milan Mateša je SDP-ovac. On je po struci diplomirani inženjer strojarstva, a dosad je bio zamjenik gradonačelnika Nove Gradiške.

Za direktora VGO-a gornja Sava pak izabran je diplomirani inženjer građevinarstva Andrino Petković koji nije član nijedne stranke, ali je bio direktor splitskog Vodovoda i kanalizacije kad je u tom gradu na vlasti bila koalicija SDP-HSLS-HNS. Petković je prije radio u IGH-u. Diplomirani inženjer građevinarstva je i Branko Pejaković koji je izabran za direktora VGO-a Split. Ni on nema stranačku iskaznicu, ali je u prijateljskim odnosima sa splitskim esdepeovcem Venkom Ćurlinom koji je i član Upravnog vijeća HV-a. To nam je potvrdio i Pejaković kazavši da s Ćurlinom prijateljuje od studentskih dana. Za direktora VGO Rijeka postavljen je građevinar Darko Višnjić koji je dosad bio direktor Vodovoda iz Pule, grada u kojem vlada koalicijska vlast IDS-SDP. Višnjić nam se nije očitovao o svojoj stranačkoj pripadnosti kao ni o tome u kakvim je odnosima s istarskim županom Ivanom Jakovčićem.

Javio se samovoljno

Direktor VGO-a Varaždin je nakon natječaja postao Leonard Sekovanić. On kaže da nije član nijedne stranke te da već godinama radi u Hrvatskim vodama. Za svoju povezanost sa SDP-ovim zamjenikom gradonačelnika Varaždina Vjeranom Radelićem kaže da su njihove supruge sestrične, no tvrdi da to nije nimalo utjecalo na njegov izbor za direktora jer je hidrotehničke struke i već otprije radi u Vodama, a na natječaj se, kaže, javio samovoljno bez ičijeg nagovora.

Ključne riječi

Komentara 106

GR
grandfunk
13:31 14.09.2012.

Ma nije moguće!!!! Ovo je "čista slučajnost"!!!

ĆA
ćaćaća
13:24 14.09.2012.

ma ko bi to rekao..pa partijaneri su uvijek bili pošteni:))

Avatar Idler 3
Idler 3
14:20 14.09.2012.

Ma dajte....ovo me fakat zaprepastilo >;-))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije