Naslovnica Biznis Poduzetništvo i karijere

Za otvaranje tvornice dvije godine i projekt na 700 stranica

Poslije godina pripreme i natječaja, ovih je dana u Vukovaru proradila tvornica za proizvodnju drvenih gajbica čiji je vlasnik poduzetnik Mirko Smiljanić
01. travnja 2016. u 20:56 3 komentara 684 prikaza
Mirko Smiljanić
Foto: Branimir Bradarić

Poslije godina pripreme i natječaja, ovih je dana u Vukovaru proradila tvornica za proizvodnju drvenih gajbica čiji je vlasnik poduzetnik Mirko Smiljanić.

Riječ je o projektu koji je realiziran iz Programa povećanja gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva. Ukupna je vrijednost investicije 12,8 milijuna kuna, s tim da je 5,1 milijun kuna vlastitih sredstava.

– Na prednatječaj ovoga programa javili smo se u lipnju 2013., a projekt je odobren u studenom 2015. – rekao je Smiljanić.

Istaknuo je da je za realizaciju jednoga ovakvog projekta nužno imati pravu knjižnicu, ali i tiskaru za tiskanje različitih papira. O zahtjevnosti projekta govori i to da je imao više od 700 stranica.

– Sve to što se radi, a tu mislim na vrijeme, novac i strpljene, treba pomnožiti s tri, a živce s tisuću. Usto, čovjek treba biti spreman staviti “na rulet” oko 100.000 kuna jer nikad ne možeš biti siguran da će projekt proći. To je put koji ne da je posut trnjem, nego je posut razbijenim staklom – rekao je Smiljanić.

Prema projektu, tvornica u Vukovaru zapošljavat će 21 radnika u jednoj smjeni, a osim hrvatskog, u budućnosti računa i na mađarsko tržište.

OHR SAVJETNIK
Otkrijte imate li sivu mrenu
  • gfrancic:

    Kome uopce trebaju drvene gajbice danas, i otkud njemu 5,1 milijuna kuna, posteno covjek zaradio jelda?