Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povećali imovinu

Za milijardere nema krize: Tko su najbogatiji ljudi svijeta?

Carlos Slim
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
04.03.2013.
u 16:41

Najbogatiji čovjek svijeta meksički je mogul Carlos Slim s bogatstvom procijenjenim na 73 milijarde dolara. Na drugom mjestu našao se osnivač Microsofta Bill Gates, a treće mjesto zauzeo je Španjolac Amancio Ortega.

Za najbogatije nema krize. Forbesova lista milijardera 2013. ruši sve rekorde i po broju onih koji su se na njoj našli, kao i po vrijednosti njihove imovine.

Na najnovijoj listi našlo se čak 1426 milijardera, što je za 210 više nego prošle godine, a ukupna vrijednost njihove imovine je 5,4 bilijuna dolara, dok je prošle godine iznosila 4,6 bilijuna. I ove godina najviše milijardera dolazi iz SAD-a, njih čak 442, a slijedi ih azijsko-pacifička regija sa 386 milijardera i Europa sa 366.

Četvrtu godinu zaredom najbogatiji čovjek svijeta je meksički telekomunikacijski mogul Carlos Slim s bogatstvom procijenjenim na 73 milijarde dolara. Na drugom mjestu  našao se osnivač Microsofta Bill Gates koji je "težak" 67 milijardi dolara.

Treće mjesto zauzeo je Španjolac Amancio Ortega, vlasnik Zare, čija je imovina procijenjena na 57 milijardi dolara. Ortega je rekorder po povećanju dobiti na ovogodišnjoj listi, jer mu se u godinu dana bogatstvo povećalo za čak 19,5 milijardi dolara.

Investitor Warren Buffett četvrti je s bogatstvom od 53,5 milijardi dolara, Larry Ellison iz Oraclea na petom, Charles Koch na šestom, a iza njih su David Koch, Li Ka-shing, Liliane Bettencourt i obitelj, a na desetom je mjestu Bernard Arnault.

>>Forbes: Obama je najmoćniji čovjek svijeta, iza njega Merkel

Komentara 6

ME
Medici
16:51 04.03.2013.

Lijepo je to kada čovjek ima. Ali ako ima radi samog poimanja,ako to ne oplemenjuje, ne ulaže za opće dobro i pomoć onima koji nemaju; ne znači mu ništa. Ne može istovremeno jesti sa dvije žlice, spavati istovremeno na dva mjesta. Osobno, ne bih mogla spavati u silnom bogatstvu a da znam da neko dijete nema kap vode...Hvala.

PA
PANCHOLINO
16:55 04.03.2013.

Pa nema tu puno mudrosti,dok netko gubi netko zarađuje..

DU
Deleted user
17:06 04.03.2013.

Pojavom svakog novog milijardera pojavi se nekoliko milijuna sirotinje. Trebalo bi paralelno sastaviti Forbesovu listu sirotinje. :-P

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije