Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatsko-austrijski startup

Za globalnu ekspanziju PlanRadar prikupio 69 mil. dolara

Suosnivači PlanRadara Bojan Petković i Domagoj Dolinšek
Josip Regović/Pixsell
25.01.2022.
u 22:15

PropTech sektor spreman je za ogroman rast, a PlanRadar globalnu građevinsku i nekretninsku industriju vodi u digitalnu budućnost

Imperativ je da kompanije globalno rade s našom aplikacijom i da kroz takvu prisutnost donosimo najveću vrijednost industriji u kojoj poslujemo. Želimo biti okidač istinskih promjena transformirajući poslovanje na gradilištima diljem svijeta. Tako je osnivač PlanRadara Domagoj Dolinšek u ekskluzivnom intervjuu Poslovnom dnevniku krajem studenog 2021., rezimirao ambicije ovog hrvatsko-austrijskog startupa. Otkrio je tada da PlanRadar kreće u novu rundu prikupljanja svježeg kapitala kojim će nastaviti globalnu ekspanziju.

U samo dva mjeseca kasnije ostvarili su zacrtano osiguravši impresivnih 69 milijuna dolara investicije serije B. Ulagačku postavu predvode društva Insight Partners i Quadrille Capital, a uz njih je u potentnu kompaniju uložio i postojeći investitor Cavalary Ventures, kao i Headline, Berliner Volksbank Ventures i aws Gründerfonds te Proptech1, Russmedia i GR Capital. Kapital koji su povjerili PlanRadaru služit će i da u samo godinu dana udvostruči svoj tim te da broj zaposlenika ojača za čak 200 novih.

Iz PlanRadara precizirali su da će globalna ekspanzija uključivati otvaranje novih ureda u SAD-u, Australiji, Zaljevskom vijeću za suradnju (GCC), jugoistočnoj Aziji i Latinskoj Americi.

Bujaju prihodi i baza

- Potaknut ćemo ulaganja u R&D odjel, čime će se stvoriti novo tehnološko središte i formirati tim stručnjaka za inovaciju proizvoda koji će stvarati nova tehnološka rješenja za SaaS platformu koja postavlja nove standarde industrije - najavili su iz PlanRadara pohvalivši se kako su im u 18 mjeseci od protekle investicije teške 30 milijuna dolara prihodi nabujali za 250%, a broj korisnika se udvostručio. Njihovu platformu koja objedinjuje gomile podataka o radnim procesima na gradilištu te ih strukturira da bi ih potom kroz mobilnu aplikaciju učinila u trenu dostupnima svakom sudioniku radova na nekom građevinskom projektu, svakodnevno ga koristi 100.000 profesionalaca u više od 60 zemalja diljem svijeta.

- Misija nam je olakšati građevinske radove i upravljanje nekretninama te smo dokazali da postoji ogroman globalni apetit za našu tehnologiju - poručio je ovih dana Ibrahim Imam, jedan od suosnivača PlanRadara, dok je, također suosnivač - Sander van de Rijdt dodao da prerastanjem kompanije u vodeću svjetsku PropTech platformu, transformiraju industriju koja je kroz povijest bila nesklona digitalizaciji.

- PropTech sektor spreman je za ogroman rast, a PlanRadar dovodi globalnu građevinsku industriju i industriju nekretnina u digitalnu budućnost. Održiv rast koji je PlanRadar postigao dokaz je njihovog stručnog rada i predanosti. Odmah smo uvidjeli potencijal, a njihov tim nas je nastavio impresionirati predanošću rastu broja korisnika, prihoda i talenata - izjavio je povodom zaključenja investicije Thomas Krane, izvršni direktor Insight Partnersa.

- Oduševljeni smo što ćemo nastaviti poticati brzi rast PlanRadara i pridružiti se grupi investitora. Izuzetno smo impresionirani tehnologijom, timom i načinom na koji pomaže u digitalizaciji građevinske industrije i sektora nekretnina - poručio je Brice Delome, partner u Quadrille Capitalu.

User friendly platforma

Kada je u intervjuu Poslovnom dnevniku Dolinšek objašnjavao kako im uspijeva transformirati tradicionalističku građevinsku industriju, kao formulu uspjeha naveo je – user friendly aplikaciju koja je, tvrdi, jednostavna za svakog tko ju koristi, dok je u njezinu srcu ogromna tehnološka "mašinerija" koja objedinjuje sve kompleksne spojeve u smislenu cjelinu kojom je lako upravljati.

- Gradilišta su prilično kompliciran sustavi, a ljudi vezani uz njih često tu kompleksnost projiciraju i kroz svoj način rada. No trik je u tome da jednostavnim korištenjem tehnološkog rješenja koje im pruža PlanRadar otklonimo kompleksnost njihova workflowa kako bi oni radili jednostavnije, bili učinkovitiji i time unaprijedili održivost i uspjeh svog projekta - pojasnio je tada čelni čovjek PlanRadara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije