Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tvrtke iz cerne

Za BMW, Audi i VW odlazi 99 posto proizvodnje Nexusa i Multinorma

nexus
Goran Ferbezar/PIXSELL
25.11.2013.
u 08:53

Multinorm zapošljava 50 radnika među kojima je osam u odjelu konstrukcije, a Nexus zapošljava 110 radnika.

Nexus i Multinorm iz Cerne izvozi 99 posto svojih proizvoda najvećim svjetskim proizvođačima automobila poput BMW, Audi, VW. Milan Magdić i njegov sin Alen Magdić osnovali su prvo, prije 15 godina Multinorm koja konstruira i izrađuje alate, naprave i specijalne strojeve za automobilsku industriju, a prije 13 godina krenuo je Nexus koji se bavi strojnom obradom metala i proizvodnjom dijelova za strojeve za zavarivanje, automata i robota koji se koriste u autoindustriji.

- Jedan od osnivača, Milan Magdić je dio radnog vijeka proveo kao konstruktor u BMW-u i iskustvo i znanje prenio je sa sinom Alenom Magdićem u Hrvatsku, u Cernu i ovdje otvorio pogone za proizvodnju u autoindustriji. Poznanstva u Njemačkoj Milana Magdića nisu bila presudna za izvozne poslove već kvaliteta proizvoda, rokovi isporuke i ozbiljnost poslovanja. Od početka su znali što žele i bili uporni u ostvarivanju ciljeva. Nisu nam vrata odmah bila otvorena već smo 10 godina čekali da dobijemo dobavljački broj što je prvi preduvjet da uopće možemo direktno surađivati sa svjetski poznatim tvrtkama poput BMW, Audi, VW. Sve te godine oni su pratili naš rad i kada su se uvjerili da kvalitetno radimo, postali smo direktni dobavljači. Zadovoljniji su našim proizvodima i zato imamo kontinuiranu suradnju - kaže Marko Damjanović, predstavnik firme Nexus dodajući kako tjedno dva puta otpremaju svoje proizvode u Njemačku.

Multinorm zapošljava 50 radnika među kojima je osam u odjelu konstrukcije, a Nexus zapošljava 110 radnika. Firme izrađuju specijalne alate i naprave koji se u pogonu proizvode uz pomoć modernih CNC strojeva.

Damjanović dodaje kako veliku pozornost polažu na edukaciju i sada imaju 40-tak praktikanata, a najbolji među njima dobit će posao. Svi zaposleni se posebno obučavaju za poslove u Nexusu i Multinormi jer znanja koja su potrebna ovim ceranskim tvrtkama, mogu se dobiti samo obukom u pogonima i projektnim odjelima.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar buba.mara.12139
buba.mara.12139
10:04 25.11.2013.

da je barem ovakvih članaka više...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije