Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poruka investitora

Wurmbock: Nemojte povećavati poreze

uprava,Valamar
Foto: Valamar
20.06.2014.
u 10:00

Prihodi kompanije porasli 10 puta, ali ipak smanjena profitabilnost

Turistička kompanija Valamar u protekla dva dana svečano je otvorila svoja dva novouređena hotela, hotel President i Argosy na Babinu kuku, u čiju je rekonstrukciju zajedno uloženo oko 190 milijuna kuna. Hotel President ujedno je postao prvi Valamarov hotel s pet zvjezdica, a Argosy je dobio četvrtu zvjezdicu.

Predsjednik Nadzornog odbora Valamar grupe Gustav Wurmbock na svečanom otvaranju Presidenta u srijedu navečer prisjetio se petnaestogodišnjeg rada kompanije koja je dosad u hrvatski turizam uložila ukupno 2,1 milijardu kuna. Iako je ustvrdio da se unatoč pričama o korupciji i složenoj administraciji Valamar u Hrvatskoj nikad nije susreo s takvim problemima, Wurmbock je naveo još niz problema s kojima se suočavaju investitori u hrvatskom turizmu.

“U budućem poslovanju pred nama su mnogi izazovi, od brojnih nedovršenih sudskih procesa, neriješenog pitanja turističkog zemljišta i pomorskog dobra te još uvijek visokih troškova poslovanja.

Prihodi kompanije od 2000. godina porasli su 10 puta, no još uvijek ne ostvarujemo profit, a iznenadno povećanje poreza na smještaj na 13 posto dodatno je smanjilo profitabilnost. Mi imamo puno planova za buduće investicije, no molimo Vladu da ne povećava dodatno poreze jer to ugrožava investicijsku klimu”, kazao je Wurmbock koji je ujedno i jedan od najvećih pojedinačnih dioničara Valamara.

Wurmbock također smatra da treba pojačati turistički marketing i imati na umu rast konkurentnih tržišta, kao što je Grčka, koja je ove godine spustila poreze kako bi povećala konkurentnost turističkih kompanija.

>>Valamar otvorio prvi hotel s pet zvjezdica - Valamar Dubrovnik President

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije